Arabistan’da Suudi prens ve iş adamları yargılanıyor

  • 27 Aralık 2017
  • 1.039 kez görüntülendi.
Arabistan’da Suudi prens ve iş adamları yargılanıyor

Arabistan’da bir gazete tutuklu prensler ve iş adamlarının yakında yargılanacaklarını bildirdi.

Arabistan’ın Ukkaz gazetesinden naklen verdiği habere göre, Suudi prensler, bakanlar ve iş adamlarının yargılanmaları ile onların dosyaları kapanacaktır. Bu haberde geçtiğimiz günlerde serbest bırakılan 23 kişinin yanı sıra bazılarının da önümüzdeki günlerde serbest bırakılacağın belirtiliyor.

Suudi prenslerden bazıları, rüşvet vererek serbest kalmalarını sağlamışlardı.

Geçtiğimiz hafta hatırlayacağınız üzere Suudi Prens Al Waleed bin Talal’ın serbest bırakılması için 6 milyar dolar kefalet istendiği haberi çıkmıştı. Twitter, News Corp, Citigroup’un yanı sıra Four Seasons, Mövenpick gibi turizm devlerinde de hissesi bulunan Al Waleed bin Talal bu süreçten en fazla etkilenen isim olarak öne çıkıyor. Kızıl Prens olarak bilinen ve servetinin bir kısmını sosyal sorumluluk projelerine harcayan Al Walled bin Talal’ın serveti operasyonun olduğu 5 Kasım tarihinde 19.1 milyar dolardı. Şu anda Bloomberg’in endeksinde 17.8 milyar dolara inen serveti 2 ay içerisinde hızla azaldı. Kayıp 1.3 milyar doların üzerinde. Suudi Prens, dünyanın en zengin 57’nci kişisi olarak listede yer alıyor.

Gözaltında dikkat çeken bir diğer isim ise hem Etiyopya hem de Suudi Arabistan vatandaşı olan 71 yaşındaki işadamı Muhammed Alamoudi’ydi. Petrol ve turizm işleriyle uğraşan Alamoudi, Al Waleed bin Talal’ın ardından Suudi Arabistan’ın en zengin ikinci iş adamı olarak biliniyor. 5 Kasım’da yani operasyonun başladığı gün Bloomberg endeksine göre Alamoudi’nin serveti 10.1 milyar dolardı. Alamoudi’nin serveti ise şu anda 7.7 milyar dolara gerilemiş durumda. Bir anlamda zenginliği operasyonun ardından 2.4 milyar dolar azaldı. Operasyonda gözaltına alınanlar arasında daha birçok işadamı var ancak servetleri Bloomberg endeksinde sıralanacak kadar değil. Onların ne kadar kaybettikleri işte bu nedenle bilinmiyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.