Arabistan’ın Necran halkı Suud rejimine savaş ilan etti

  • 23 Haziran 2015
  • 1.678 kez görüntülendi.
Arabistan’ın Necran halkı Suud rejimine savaş ilan etti

Suudi Arabistan’ın Necran bölgesindeki kabileler ve aktivistler Ahrar el Necran (Necran Özgürleri) isimli Suudi karşıtı askeri ve politik bir muhalefet hareketi teşkil ettiklerini ve Riyad’ın Yemen’e açtığı savaşta Yemen halkının yanında olduklarını ilan ettiler.

Hareket üyesi Ebu Bekir Ahmed Selami Fars News’e yaptığı açıklamada “Bölgedeki tüm kabileler Ahrar el Necran hareketinin üyeleridir. Necran’daki gençler ve politik aktivistler Yemen halk güçleri ve devrimci komitelerden bu bölgenin gençleri için askeri eğitim vermelerini talep ediyorlar” dedi.

Selami hareketin Suudi rejimine olan şiddetli karşıtlığın altını çizerek “Suudi Arabistan yanlış bir şekilde kendisinin İslam’ın tek savunucusu olduğunu hayal ediyor. Onların İslam’ın ve Mekke ile Medine’nin savunucularının bizler olduğunu bilmeleri gerekiyor ve gerektiğinde buraları savunmak için seferber olmaya hazırız” şeklinde konuştu.

Selami ayrıca hareketin ilk çatışmasının yakında Suud işgal ordusunun kontrolünde olan Güney Necran’daki bölgelerde patlak vereceğini söyledi.

Öte yandan Necran’daki kabileler Necran’daki askerleri ve Suud yanlısı militanları hedefleyen saldırılar gerçekleştirdiklerini ve bazı bölgelerde şiddetli çatışmalar gerçekleştiğini bildirdiler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.