Arap İnsan Hakları Örgütü: İşgal Rejiminin ve Abbas’ın Yaptığı Savaş Suçu

  • 02 Ağustos 2017
  • 958 kez görüntülendi.
Arap İnsan Hakları Örgütü: İşgal Rejiminin ve Abbas’ın Yaptığı Savaş Suçu

Merkezi İngiltere’de bulunan Arap İnsan Hakları Örgütü, Dünya Samih Dağmeş isimli 6 günlük bebeğin dün sabah hayatını kaybetmesinden Gazze Şeridi’ni abluka altında tutan işgal rejiminin sorumlu olduğunu söyledi.

Arap İnsan Hakları Örgütü, minik kız çocuğunun ölümünden ayrıca Gazze Şeridi’ne acı verici yaptırımlar uygulayan ve sağlık sorunları bulunan çocuğun bir an önce Gazze Şeridi dışında tedaviye sevk edilmesi çağrılarına kulak tıkayan Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’ın da sorumlu olduğunu ifade etti.

Bugün (2 Ağustos Çarşamba) konuyla ilgili yayınladığı bildiride Dünya’nın yılbaşından bu yana sevk edilmediği için hayatını kaybeden 24’üncü kurban olduğunu söyleyen Arap İnsan Hakları Örgütü, Abbas’ın kararı nedeniyle Nisan ayının başından bu yana ölenlerin sayısının da 11’e yükseldiğini bildirdi.

İşgal rejiminin uygulamalarının Gazze halkının yaşamını cehenneme dönüştürdüğünü kaydeden Arap İnsan Hakları Örgütü, işgalcilerin uygulamaları gibi Abbas’ın yaptırımlarının da uluslararası hukuka göre yasak olan toplu cezalandırma olduğunu ve savaş suçu sayıldığını belirtti.

Gazze Şeridi halkının siyasi nedenlerle rehine alınmasının kabul edilemez olduğunu dile getiren Arap İnsan Hakları Örgütü, uluslararası toplumdan Gazze Şeridi’ndeki yüzlerce hastanın hayatının kurtulması için duruma acilen müdahalede bulunmasını istedi.

Bildiride ayrıca Gazze Şeridi dışında tedavi olmak için kayıt yaptıran hasta sayısının 2500’e ulaştığı kaydedildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.