Aşura gününde Türk ziyaretçilerin Mutahhar Rezevi Türbe’de yas tutması

  • 21 Eylül 2018
  • 1.961 kez görüntülendi.
Aşura gününde Türk ziyaretçilerin Mutahhar Rezevi Türbe’de yas tutması

Hüseyni Aşura’nın gelmesiyle birlikte Türkiye’den İran’a gelen bir grup ziyaretçi Mutahhar Rezevi Türbe’nin Darü’l Rahme revakında yas tutup ağıt yaktılar.

Astan News’un bildirdiğine göre Türkiye’den gelen bir grup ziyaretçi Aşura gününde Mutahhar Rezevi Türbe’nin Darü’l Rahme revakında bir araya gelerek yas tutup ağıt yaktılar.

Kutsal Rezevi Külliyesi yabancı ziyaretçi işleri kurumunca düzenlenen söz konusu merasimde Azeri ve Türk ziyaretçiler için mersiye okuma, Aşura ziyaretnamesi okuma, Aşura öğlen cemaat namazı kılınması, konuşma yapma ve maktelhani gibi programlar düzenlendi.

Söz konusu merasimde bir konuşma yapan hüccetülislam Hacıyev İmam Hüseyin (as) için yas tutmanın dini kimliğin şekillenmesi için en iyi fırsat olduğunu kaydederek, şöyle dedi: Kerbela, yasa tutmanın yanında nefis terbiyesi için en iyi fırsat olmakla beraber tüm yaş grupları ve herkes için bir örnektir.

Hüccetülislam Hacıyev açıklamasının devamında şöyle dedi: Aşura ve Muharrem ayı büyük kültürel ve terbiyevi bir hazinedir ve insanın kişisel yapısı üzerinde yoğun etkisi vardır ve dini ve İslami kimliği şekillendiriyor. Bu ayın terbiyevi etkilerinin devam etmesi için İmam Hüseyin (as)’ın kıyamının nedenleri ve saikleri konusunda doğru bir algıya sahip olmamız gerekiyor ve bizler bu ayda elde ettiğimiz basiretin korunması için çalışmalıyız.

Aşura gününde Türk ziyaretçilerin Mutahhar Rezevi Türbe’de yas tutması Konusuna Ait Etiketler

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.