Avustralya’lı bayan Mutahhar Rezevi Türbe’de İslam ile müşerref oldu

  • 18 Kasım 2017
  • 1.291 kez görüntülendi.
Avustralya’lı bayan Mutahhar Rezevi Türbe’de İslam ile müşerref oldu

Avustralya’lı bayan Olovia Estefani Hin, İran’a düzenlediği ikinci ziyaretinde Mutahhar Rezevi Türbe’ye teşerrüf ederek, şehadet kelimesini dile getirmesinin ardından İslam ile müşerref oldu.

Astan News’un bildirdiğine göre Avustralya’lı bayan Olovia Estefani Hin, İran’da bulunması ve İslami kültür ile tanışmasının kendisinin İslam dinini benimsemesinde önemli etkenler olduğunu ifade etti.

İslam dininin beşeriyetin yaşam ile ilgili birçok sorusunu cevaplayabilecek bir din olduğunu kaydeden Avustralya’lı bayan, “İslam ile müşeref olmak, Allah’ın benim vücudumda tecelli ettirdiği bir gerçektir”ifadesini kullandı.

Kendi dostlarını İslam ile tanıştırmanın kendisinin gelecekteki planı olduğunu kaydeden yeni Müslüman olmuş Avustralya’lı bayan, “İslam’ı tanıma konusunda hala yolun başındayım ve başka dostlarımın yardımıyla bu semavi din ile ilgili kapsamlı bir bilgi edinmeyi temenni ediyorum”dedi.

Kendisinin İslam dinini benimsemesinin zamanı ve mekanına değinen Avustralya’lı bayan, şöyle dedi: İran yolculuğuna başlarken, İran’da İmam Hüseyin (as)’ın şehadeti için düzenlenen yas merasimlerinden habersizdim ve İran’a vardığımda bu konuyu öğrenirken, İslam’a müşerref olmamın benim İslam ile tanışmamda derin etkisi olan bir insanın şehadet yıldönümüne denk gelmesinden derin sevince kapıldım”dedi.

Söz konusu merasimde Kutsal Rezevi Külliyesi yabancı ziyaretçi işleri kurumu başkanı Seyyit Muhammed Cevat Haşiminejat yaptığı açıklamada, yolculuk yapmanın İslam dininin yapılması gerektiği yönünde üzerinde vurgu yaptığı işlerden biri olduğunu kaydederek, yolculuk yapmanın birçok tecrübe edinilmesine yol açmasının yanı sıra, insan için birçok hakikatin aydınlanmasına vesile olduğunu ifade etti.

Hüccetülislam Haşiminejat açıklamasının devamında İran’a yolculuk yapan yabancıların İran ve İslam kültürüyle tanışmasının yanı sıra bazı tarafların İran karşıtı karalama kampanyası oluşturmak istediğini anladığını, oysa hakikatin hiçbir zaman gizli kalmayacağını belirtti.

Haşiminejat açıklamasının devamında şimdiye kadar dünyanın 120 ülkesinden 22 bin kişinin bu mukaddes mekanında İslam dini ile müşerref olduğunu kaydederek, söz konusu şahıslarla sanal ortam vasıtasıyla irtibatta oldukları ve onlara dini içerikli ürünler göndererek, İslam dini ile daha fazla tanışmaları için onlara yardımda bulunduklarını sözlerine ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.