Ayetullah Kirmani: Trump ABD’nin gerçek yüzünü ortaya çıkardı

  • 13 Ekim 2017
  • 1.269 kez görüntülendi.
Ayetullah Kirmani: Trump ABD’nin gerçek yüzünü ortaya çıkardı

Tahran Cuma Namazı Hutbelerinde konuşan Ayetullah Muvahhıdi Kirmani, eski ABD Başkanı Obama’nın görünüşte İran’la arasındaki sorunlarını çözmek için müzakere önerisinde bulunduğuna değinerek, “َAramızdaki bazı saf kişiler Obama’nın sözlerine inandılar ancak İnkılap Rehberi’nin buyrukları sayesinde eski ABD Başkanı’nın yalanları ortaya çıkarak onun dost olmadığı anlaşıldı. Obama Nevruz Bayramı dolayısıyla İran’ı tebrik etmekle eş zamanlı olarak bizi nükleer silah üretimi ve teröre destek verme ithamlarıyla suçluyordu. Halihazırda Trump’ın başa geçmesiyle birlikte gerçekler de güneş ışığına çıkmıştır” ifadelerinde bulundu.

Ayetullah Muvahhıdi Kirmani sözlerine şunları da ekledi: Trump’ın BM’deki İran karşıtı konuşması bu büyük şeytanın bize beslediği düşmanlığının ne kadar derin olduğunu ispatlamış oldu. Tabii ki ABD İslami düzenimizle herhangi gerçek bir anlaşma planlamazken sürekli İran’a darbe vurmaya çalışmıştır. Onların eski Pahlevi rejimiyle Saddam rejiminin yanı sıra zalim yaptırımları desteklemesi bu düşmanlığın bazı örnekleridir. Böylece yetkililerimizin bu deneyimlerle ülke içi kabiliyetleri göz önünde bulundurarak ABD’nin zorlamaları karşısında direnmelerini ümit ediyorum.

Tahran Cuma Namazı Hatibi ilaveten IKBY’deki referandumu hatırlatarak “Mesut Barzani’nin Irak’ın merkezi yönetimine saygı duyup bu ülkeyi bölerek Siyonistlerin ayağını bölgeye açmamasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. haktan dedi ki:

    Siyasi oyunlar siyaset bi yana işin içinde çok farklı etkenler var. Bu yüzdende abd nin samimiyet iradesi veya dürüst siyaseti olmaz ki güvenemezsiniz. Teşhis doğru ya sende kimsin necisin ne işin var burda ha! Dilimide bilmiyor. Ama burada, melek mi şeytan mı anlamadık. Bir Aralık boğazım sıkar gibi bişey olurdu bide gece karabasan sonra medyum kağan youtube baktım iyi niyetli mail yazdım bana vefk yapmış mıdır sorun çözüldü de yalnız adam kayboldu galiba. Tuhaf şeyler biara dağda giderken bir çoban gördüm sandım genç çoban abası külahı başında geçti hızlı hızlı herhal köpek var dedim yakınlarda uzaklaştım çoban köpekleri yabancı sevmez lakin etrafı gören tepeyi hızla çıktım ki ne koyun ne çoban. Sonra dediler bu köyün koyunları yok başka koyun yok o vakit dağa gitmiyordu zati jeton geç düştü. O sıcak hararet çıkartamadım da belki biri aba giymiş hadi ben mantar toplamaya çıktım elinde odun belki oda çıkmıştır. Rahmetli dedem de halız toplarken o bölge de biri yaklaşmış selam vermiş ve aleykümselam halızı küme verip dönüp tokalaşayım diye birde ortalıkta ne el var ne adam tabii başkalarına da bişeyler görünmüş rüyaydı sanırım orada bi ziyaret olabilir vs. Nerden geldik bu konuya. Şimdi insanlardan duyup vah eyvah tövbe tövbe dediğim şeyler var hani zamanında fetü için peygamber sıfatı diyordu zalimler şimdi abd nin peygamberi çıktı herhal lakin Tayyip Erdoğan için haşa tövbe tövbe ya Rab sen ıslah eyle şimdi Allah sıfatı var diyorlar tabii bu kisve akıllanmayacak bu karanlık ne zaman kalkacak. Ya Mehdi Sahibi Zaman accil ferecehum! Editör ben artık daha çok ibadet ve ondan da daha da çok çalışacağım biiznillah faydalı yada yardımcı zaruri durum olmadıkça yazamayabilirim. Diyorsun güle güle. Tamam ama küsmicem çünkü hizmet katkı maksadıyla buradayız arada bazı şeyler anlatsamda cahile anlatılmaz ve cahille şaka da olmaz siz Kum’da ilim gördünüz bi mertebe aştınız güven bu yüzden beni anlamanız mümkün ben yabancıyım siz İran lı lakin kim nerde ölür doğar Allah bilir. Tabi Hakk sahipleri hakkına dönebilir. Yani kimdik neredeyiz ne olduk ne olacağız. Bugün gün boyu kemiklerim sızladı kimdir o mezarımız başımda dert yanar. Sanırım bir bayan yanlış değilse. Ya geriye dönmek mümkün değil. Editör kaplan avcıları filmi güzel yani mesajı onuda izle. Birde ‘Reenkarnasyon ölümden sonra yaşam var mı’ bir bilimsel araştırma. Şimdi kusuruma kalmayın yol bizi bekler ve Allah’a emanet.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.