Ayetullah Mekarim Şirazı: İran halkı onurlu bir hacı olmaktan yanadır

  • 13 Mayıs 2016
  • 1.202 kez görüntülendi.
Ayetullah Mekarim Şirazı: İran halkı onurlu bir hacı olmaktan yanadır

İran’ın taklid merci alimlerinden Ayetullah Mekarim Şirazi, İranlı hacı adaylarının hacca gitmesiyle ilgili Suudi rejiminin çıkardığı engellere temas ederek, İran halkının onurlu bir şekilde hacı olmaktan yana olduğunu söyledi.

Dün İran İslami İrşad ve Kültür Bakanı Ali Cenneti ile görüşmesinde bu açıklamayı yapan Ayetullah Şirazi, Suudi rejiminin tutumlarının tahkir amaçlı olduğunu ve bu şartlarda, Suudi rejiminin İranlıların hacca gitmesiyle ilgili önerilerin asla kabul edilemeyeceğini ve bu çerçevede bu yıl hacca gitme fikrinden uzak durulması gerektiğini ve zaten İran halkının da zillet içinde bir haca gitmek istemediğinin görüldüğünü söyledi.

Ayetullah Mekarim Şirazi, Arabistanlı yöneticilerin açıklamalarından anladıklarının; onların Yemen, Suriye ve Irak’ta aldıkları yenilgileri İran’la hac meselesinde engel çıkarmak suretiyle intikam almak olduğunu belirterek, Suudi rejiminin İran’la hac meselesindeki tutumunun siyasi ve intikamcı olduğunu belirtti ve bundan dolayı, böyle bir hacın hem Allah nezdinde hem de kulları nezdinde kabul görmeyeceğini söyledi.

Ayetullah Mekarim Şirazi, İran uçaklarının İranlı hacı adaylarını Arabistan’a götürmemesine izin vermemesinin bir hakaret olduğunu belirtti.

Sözkonusu görüşmede İran irşad ve kültür bakanı Ali Cenneti de, Suudi rejiminin hac konusunda engeller çıkarmaya dayalı tutumuna temasla, bu yıl Hacca gitmek için uygun ortamın olmadığını söyledi.

Cenneti, dört ay öncesinden bu meselenin çözümü için İran’ın Suudi yönetimine teklifte bulunduğunu ve bu doğrultuda İranlı hacıların vize işlemi, onların İran uçaklarıyla Arabistan’a götürülmesi, hacıların güvenliği ve İran konsolosluğunun olmaması gibi konuları gündeme getirdiğini ama Suudi rejiminin İran’ın teklifine olumlu cevap vermediğini ve sürekli engeller çıkardığını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.