Ayetullah Necefi: Ehlibeyt Mektebi Asla Müslümanları Ayrıştırmaz

  • 31 Ocak 2017
  • 1.305 kez görüntülendi.
Ayetullah Necefi: Ehlibeyt Mektebi Asla Müslümanları Ayrıştırmaz

Necef İlim Havzasının büyük üstatlarından ve taklit mercilerinden Ayetullah Şeyh Beşir Necefi, Lübnan’ın tanınmış Ehlisünnet âlimi Şeyh Suhayb Halebi ve beraberindeki heyeti kabulünde yaptığı konuşmada Ehlibeyt mektebinin İslami kardeşliği daima ön plana çıkaran bir özelliğe sahip olduğunu vurguladı ve ekledi: Bu mektep asla Müslümanları ayrıştırmaz, parçalamaz; bilakis yakınlaştırır ve birleştirir. Ayetullah Necefi sözlerine şöyle devam etti: Bizler insanları Muhammedi İslam’a çağırmalıyız. Bu çağrımızda sözden ziyade amelimizle olmalıdır. Muhammedi İslam’da insanlara karşı hoşgörüsüzlük, saygısızlık, aşırıcılık, şiddet, hiddet vb. olumsuzluklardan zerre kadar eser bulamazsınız. Tam aksine kardeşlik vardır, sevgi vardır, saygı vardır, paylaşım vardır, anlayış vardır; insani değerler ekseninde yardımlaşma ve dayanışma vardır…

İslam ülkelerinde mevcut olan kaotik durumun, tahrif edilmiş ve başkalaşmış bir İslami anlayışın mahsulü olduğuna işaret eden Ayetullah Necefi şöyle konuştu: İslam düşmanları, bu yüce dinin üstün mantığı karşısında galip gelemeyeceklerini anlayınca onun içini boşaltmaya karar verdiler. Bu konuda kısmen olsa da başarı sağladılar. Tahrif edilmiş bir İslami anlayışı bu coğrafyada desteklediler. Burada Müslümanların yapması gereken şey, bağnazlık ve aşırıcılığın her türlüsünü yasaklayan orijinal Muhammedi İslami anlayışa dönmektir. Bu anlayışta tüm Müslümanlar kardeştir, birbirlerini sevip saymakla mükelleftir. İnşaallah Irak’ta bulunan Ehlibeyt imamlarının kutsal türbelerini ziyaret ederek büyük manevi kazanımlara nail olursunuz. Tüm Müslümanlar için dua edin.

Lübnan’ın saygın Ehlisünnet âlimlerinden olan Şeyh Suhayb Halebi, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve İslam ümmetinin âlimlerinin kahır ekseriyetinin vahdet anlayışını savunuyor olmalarının Müslümanları geleceğe dair daha bir ümitli kıldığının altını çizdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.