Ayetullah Sıddıki: Askeri gücümüz Allah’ın sadık kuludur

  • 14 Nisan 2017
  • 1.351 kez görüntülendi.
Ayetullah Sıddıki: Askeri gücümüz Allah’ın sadık kuludur

Tahran Cuma Namazı’nda halka hitap eden Cuma Namazı Geçici Hatibi Ayetullah Kazım Sıddıki, “Sahip olduğumuz askeri güçler, Allah’ın en yakın ve sadık kullarından sayılıyor. Zira her zaman canlarını ortaya koyarak, cihat yapmak ile fedakarlığa hazırlar” şeklinde konuştu.

Kültürel cihat konusuna da işaret eden Cuma Namazı Hatibi, sözlerini şöyle sürdürdü: Günümüzde Batı toplumunda ahlaksızlığın dalgalanmasını görüyoruz. Bunun tek çözüm yolu ise dinin doğru şekilde tanıtılıp hakim olmasıdır.

Ayetullah Sıddıki önümüzdeki seçimlerde sandıklara gitmenin hem “hak” hem de “teklif” olduğuna değinerek, “Ülkemize sahip çıkma açısından sandıklara gitmemizin bir hak niteliği taşımasının yanısıra oy kulanmamamız ülkeyi ve İslam’ı tehlikeye sokabileceğinden aynı zamanda teklif özelliğine de sahiptir” ifadelerini kullandı.

Seçim kampanyalarındaki her türlü iftira ile ithamda bulunmanın İslam’i düzen kriterlerine aykırı olduğunu hatırlatan Ayetullah Sıddıki, şöyle dedi: Herkes kanunlara saygı duymalıdır. İnkılap Rehberi’nden sonra cumhurbaşkanı, Kanunun koruyucusudur bu yüzden başlangıçtan beri kanun yapılarını çiğnemek isterse milletimizi üzecektir. 80 milyona hizmet sunmaya hazır hiçbir parti ve örgüte üye olmayan bir cumhurbaşkanı lazım ülkemize.

ABD’nin Suriye’ye saldırısına da işaret eden Cuma Namazı Hatibi, “Uluslararası kanunlara aykırı olan bu vahşi saldırı, ABD’nin yalancı ve işgalci tavrını tüm dünyaya gösterdi. Uluslararası ruhsatlardan yoksun olun bu girişim, Amerika’nın sahip olduğu tehlikeli silahlardan arınması gerektiğini ispatlıyor” değerlendirmelerinde bulundu.

Suudi Arabistan ve müttefiklerinin mazlum Yemen halkına saldırılarına da değinen Ayetullah Sıddıki, sözlerine şunları da ekledi: Bu saldırılar onların ne kadar korktuğunu ortaya çıkarıyor, binlerce insanı öldürüp yaralayan Suudiler, buradan hiçbir sonuç elde edemeyecekler, Çünkü yaptıkları zulümlerin ağır bedelini ödemek zorundalar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.