Azerbaycan, Ermeni askerlerin cesetlerini iade etti

  • 15 Nisan 2016
  • 808 kez görüntülendi.
Azerbaycan, Ermeni askerlerin cesetlerini iade etti

Azerbaycan Esir, Kayıp ve Rehine VatandaÅŸlardan Sorumlu Devlet Komitesi, 1-5 Nisan arasında Ermenistan’la cephe hattında yaÅŸanan çatışmalar sonrasında 18 Ermeni askerin cesedinin iade edildiÄŸini, 1 Azerbaycan askerinin arandığını duyurdu.

Komiteden yapılan açıklamada, çatışmalar sonrasında saldırıların durdurulması yönünde varılan mutabakatın ardından Ermeni güçlerine ait 18 cesedin karşı tarafa iade edildiÄŸi bildirildi. Daha sonra bir Ermeni askerin cesedinin de bulunarak karşı tarafın bilgilendirildiÄŸi, Azerbaycan’ın bu cesedi de geri vermeye hazır olduÄŸu ifade edildi.

SavaÅŸ alanında kayıpların aranması sırasında Azerbaycan ordusundan Seymur Bahışov isimli bir askerin bulunamadığı ve Ermeni tarafında olduÄŸunun tahmin edildiÄŸi belirtildi.Ermenistan tarafının Bahışov’la ilgili bilgi vermekten kaçındığı kaydedilen açıklamada, Azerbaycan’ın taraflar arasında varılan mutabakatın ÅŸartlarına tam uyduÄŸu, karşı tarafa da aynı adımların atması gerektiÄŸi ifade edildi. Komite, ilgili uluslararası kuruluÅŸlara da Bahışov’un bulunması ve iade edilmesine yardımcı olmaları çaÄŸrısında bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.