Bağdat’ın güney ve doğusunda iki patlama meydana geldi

  • 21 Ocak 2016
  • 849 kez görüntülendi.
Bağdat’ın güney ve doğusunda iki patlama meydana geldi

Irak güvenlik kaynakları Bağdat’ın güney ve doğusunda iki patlamanın meydana geldiğini bildirdiler.

Irak Va’a haber ajansına göre, Iraklı bir güvenlik kaynağı yaptığı açıklamada, Bağdat’ın güneyinde yer alan Yusufiye bölgesinde bir bombanın patlaması sonucu Irak enerji bakanlığının bir çalışanının öldüğü ve 6’sının da yaralandığını söyledi.

Söz konusu patlama, enerji bakanlığı çalışanlarının elektrik enerji hattıyla ilgili çalışma yaptıkları anda meydana geldi.

Irak içişleri bakanlığı da, Irak’ın doğusunda ise bir pazar yeri yakınında meydana gelen bombalı saldırıda, iki sivilin öldüğünü ve 5’nin de yaralandığını bildirdi.

Bu arada BM, salı günü yaptığı açıklamada, 1 ocak 2014’den 31 ekim 2015 tarihine kadar Irak’ta terörist saldırılarda 18 bin sivilin öldüğünü ve 37 bin sivilin de yaralandığını bildirdi.

Öte yandan Felluce’de teröristlerin merkezine yönelik düzenlenen operasyonlarda ise tekfirci teröristlerden en az 14 kişinin öldürüldüğü anlaşılıyor.

Bu arada Irak güvenlik güçlerinin teröristlere ait üç zırhlı aracı, bir yakıt deposunu ve yine teröristlere ait askeri teçhizat deposunu imha ettiği anlaşılıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.