Bahreyn dışişleri bakanı İran ile siyasi diyaloğu vurguladı

  • 17 Nisan 2017
  • 1.382 kez görüntülendi.
Bahreyn dışişleri bakanı İran ile siyasi diyaloğu vurguladı

Bahreyn dışişleri bakanı İran ve Fars Körfezi İşbirliği Konseyi arasında Kuveyt aracılığı ile karşılıklı mesajlaşmalara işaretle, Tahran ile siyasi görüşmelerin devam etmesine vurgu yaptı.

İRNA’nın bildirdiğine göre Bahreyn dışişleri bakanı Şeyh Halid bin Ahmed Al-ı Halife, Kuveyt’in İran ile ortak görüşmelerin gerçekleşmesi bağlamındaki çalışmalarına destek vererek, İran İslam cumhuriyeti ile siyasi diyaloğun devam ettiğini söyledi.

Şeyh Halid bin Ahmed Al-ı Halife, söz konusu görüşmelerin olumlu sonuçlara ulaşmasını umut ederek, İran ile görüşmeler konusunda, Fars Körfezi İşbirliği Konseyi zirve toplantısında bir rapor sunulacağını belirtti.

Kuveyt dışişleri bakanı Fars Körfezi İşbirliği Konseyi ile İran arasındaki görüşmelerin de bir an önce başlamasını umut etti.

İran İslam Cumhuriyeti her zaman bölge ülkeleri arasında teamül ve işbirliği ortamının güçlenmesi için ilk adımın, suçlamaya dayalı söylemleri ve İran’ın bölgede istikrarın sağlanmasında inkar edilmez rolü hakkında baltalayıcı iddiaların  değiştirilmesi olduğunu belirtmiştir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.