Bahreyn’de halkın Alı Halife rejimi karşıtı gösterileri bitmek bilmiyor

  • 29 Mayıs 2017
  • 1.017 kez görüntülendi.
Bahreyn’de halkın Alı Halife rejimi karşıtı gösterileri bitmek bilmiyor

Haber kaynakları dün Pazar günü Bahreyn’in muhtelif ÅŸehir ve kasabalarında halkın rejim karşıtı gösteri düzenleyerek Ä°sa kasabası ile baÅŸkente manama arasındaki baÄŸlantı köprüsünü kapadıklarını bildirmekteler.

GeçtiÄŸimiz Salı günü Bahreyn Rejimi güçleri baÅŸkent Manama’nın yakınlarında bulunan ed-Deraz bölgesinde Åžeyh Ä°sa Kasım’ın yaÅŸadığı yere baskın düzenlemiÅŸ ve bu ikametgahı korumak amacıyla Åžeyh Ä°sa Kasım’ın evi çevresindeki halk ile rejim güçleri arasında çatışma çıkmıştı, Bu çatışmalarda 6 Bahreynli ÅŸehit olurken, 100’ü aÅŸkın kiÅŸi de yaralanmış, ayrıca 200’den çok bahreynli tutuklanmıştı.

Bahreyn halkından çok sayıda kişi uzun süredir Şeyh İsa Kasım’ı korumak ve ona karşı yapılacak her türlü saldırıyı önlemek amacıyla Şeyh’in evinin çevresinde nöbet tutuyordu.

Bahreyn el-Lolo televizyonu ise dün hükümet güçleri ile muhalif halk arasında çatışma çıktığı ve bu çatışma sonucu İsa kasabası ile Manama arasındaki bağlantı köprüsünün halk tarafından kapatıldığı bildirilmiştir.

Öte yandan Bahreyn içişleri bakanlığı dün yazılı bir açıklama yaparak gösterilerde çıkan çatışmalarda hayatlarını kaybedenlerin naaşlarının ailelerine teslim edilmeksizin hükümet tarafından toprağa verileceklerini bildirmişti.

Uluslararası Af Örgütü perşembe akşamı yayınladığı raporda, Bahreyn güvenlik güçlerinin geçen salı günü barışçıl göstericilere karşı güç kullandığını bildirdi.

Uluslararası Af Örgütü raporunda çıkan olaylarda 5 kişinin öldüğü ve yüzlercesinin de yaralandığını duyurdu.

Bahreyn 14 Şubat 2011 tarihinden beri, Al-ı Halife rejimine karşı halk kıyamı ve gösterilerine şahit olmaktadır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.