Batı medyasının Suriye karşıtı ‘kimyasal gösterisi’ hız kazanıyor

  • 06 Temmuz 2017
  • 1.333 kez görüntülendi.
Batı medyasının Suriye karşıtı ‘kimyasal gösterisi’ hız kazanıyor

Rusya DışiÅŸleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) Suriye hükümetinin DoÄŸu Guta’da klor gazı kullandığına yönelik iddialarının, Batı medyasının ‘kimyasal gösterisinin’ bir parçası olduÄŸunu belirtti.

Facebook hesabından konuyla ilgili daha önce de tepki açıklamaları yapan Zaharova, bu sefer de Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) Suriye hükümetinin DoÄŸu Guta’da klor gazı kullandığına yönelik iddialarının, Batı medyasının ‘kimyasal gösterisinin’ bir parçası olduÄŸunu belirtti.
Zaharova yazısında, ‘Kimyasal gösteri hız kazanıyor. DoÄŸu Guta’da zehirli gaz kullanıldığına yönelik rapor da Åžam’a karşı bir medya kampanyası baÅŸlatıldığının bir baÅŸka kanıtı. Batılı medya kuruluÅŸlarının kriterleriyle hazırlanmış bu raporda, ‘kimyasal saldırının’ baÅŸladığı kaydedilip, kınanıyor’ ifadelerini kullandı.

Zaharova ayrıca raporda kullanılan kusursuz İngilizceye de dikkat çekerek, bu durumun, raporun Şam karşıtı kampanya için üçüncü tarafların katılımıyla kasıtlı olarak hazırlanmış olabileceği algısı yarattığını ifade etti.

Zaharova “Raporda kullanılan kusursuz Ä°ngilizcenin BMGK’nın kararları gibi uluslararası belgelerde görülebileceÄŸinin de altını çizmek istiyorum. Bu uluslararası hukuki iletiÅŸim kanallarında kullanılan dil” diye belirtti.

Uluslararası kuruluÅŸlar ve BM’nin raporları uyarınca Suriye’nin elinde kimyasal silah bulunmamaktadır. Uzmanlar, Suriye aleyhindeki kimyasal silah saldırı suçlamalarının daha ziyade kamu oyunu yaptırmaya ve Suriye ordusunun son zaferlerine gölge düşürülmesi amacıyla yapıldığını belirtiyorlar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.