Batı Yaka’da bir Filistinli genç daha şehit edildi

  • 09 Aralık 2016
  • 980 kez görüntülendi.
Batı Yaka’da bir Filistinli genç daha şehit edildi

Batı Yaka’nın kuzeyindeki Nablus kentinin güneyinde askeri kontrol noktasında dün sabah (8 Aralık Perşembe) işgal güçlerinin ateş açması sonucu Filistinli bir genç şehit oldu.

İşgal rejimi medya kaynakları, işgal güçlerinin Filistinli gence Nablus’un güneyindeki Tefuh kontrol noktasında bıçaklama eylemi girişiminde bulunduğu iddiasıyla ateş açtı.

İşgal polisi sözcüsü Luba Es-Samri, şehit olan Filistinli gencin 18 yaşında ve Kalkiliya kenti sakinlerinden olduğunu açıkladı.

Es-Samri, Filistinli gencin işgal askerlerinin uyarılarını dikkate almadığını, elindeki bıçakla işgal askerlerine doğru gitmeye devam ettiğini, bu nedenle işgal askerlerinin gencin üzerine ateş açmak zorunda kaldıklarını ileri sürdü.

Şehit gencin işgal güçlerince kontrol noktasında durdurulduğu sırada olay yerinden geçmekte olan görgü tanıkları işgal polisi sözcüsünün iddialarını yalanladı.

Görgü tanıkları, işgal güçlerinin Filistinli genci durdurduğunu, gencin askerlere doğru koşmadığını ve her hangi bir girişimde bulunmadığını, askerlerin Filistinli gençle alay ettiklerini ve üzerine ateş açtıklarını söyledi.

Filistin Sağlık Bakanlığı, Zatera kontrol noktası yakınlarında işgal güçlerinin ateş açması sonucu Filistinli bir gencin şehit olduğu bilgisinin ulaştığını açıkladı.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri, şehit gencin Kalkiliya kenti sakinlerinden 18 yaşındaki Muhammed Cihad Harb olduğunu bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.