Batılı hükümetler yargılanmalı

  • 08 Temmuz 2016
  • 955 kez görüntülendi.
Batılı hükümetler yargılanmalı

İslami Şura meclisi mili güvenlik ve dış siyaset komisyon başkanı Irak’a saldırı için bahane edilen kitle imha silahların bir yalandan ibaret olduğuna dair İngiltere itirafının önemli olduğunu belirtti.

İslami Şura meclisi mili güvenlik ve dış siyaset komisyon başkanı Alaeddin Brucerdi İRİB’e verdiği özel röportajda, İngiltere’nin Irak’taki askeri varlığı boyutlarını araştıran komite raporunda ve askeri varlığın hatadan ibaret olduğunun itiraf edilmesi ile Irak’ta kitle imha silahların bulunmasına dair iddianın yalan olduğuna tepkide, Iark’ta kitle imha silahların bulunma iddiasının ilk günden itibaren gerçek olmadığının belli olduğunu belirtti.

Brucerdi ilk günden beri Amerika ve müttefiklerinin Irak’taki muazzam enerji kaynaklarını ele geçirmek için böyle bir plan yaptıkları ve kitle imha silahların bir bahane olduğunun apaçık ortada olduğunu söyledi.

İslami Şura meclisi mili güvenlik ve dış siyaset komisyon başkanı Irak halkının savaş boyunca çektiği çile ve yaşanan tüm cinayetlerinden Amerika ve müttefiklerinin sorumlu olduğunu, onların kamuoyuna cevap vermeleri gerektiğini ifade ederek, Irak hükümetinin bu konuyu uluslararası mercilerde takip edebileceğini belirtti.

Bu arada İran ve İngiltere dostluk grubu eski başkanı da, İngiltere’nin Irak’a saldırıda yanlış bilgiler edindiğini ve kandırıldığını söylemesinin, kamuoyunu aldatmak için söylenen bir yalan olduğunu belirtti. Abbas Ali Mansuri Arani yaptığı açıklamada, “İran parlamenter heyetin İngiltere ziyaretinde de belirttiğim gibi, Amerika ve İngitere’nin Irak’a saldırıda işledikleri cinayetlerin hesabını vermeleri gerektiğini söyledim” dedi.

Bilindiği üzere İngiltere yetkilileri Irak’a askeri saldırıda kitle imha silahların varlığı iddiasının yalan olduğunu itiraf ettiler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.