Bedran: Batı Yaka’da yaşayan Filistinlilerin önünde direnişe devam etmekten başka seçenek yok

  • 15 Haziran 2015
  • 680 kez görüntülendi.
Bedran: Batı Yaka’da yaşayan Filistinlilerin önünde direnişe devam etmekten başka seçenek yok

İslami Direniş Hareketi (Hamas) sözcülerinden Hüsam Bedran, işgal altındaki Filistin topraklarının her yerinde işgal güçlerine karşı koyma çağrısında bulunarak, Batı Yaka’da yaşayan Filistinlilerin önünde direnişe devam etmekten başka seçenek olmadığını söyledi.

Bedran, Quds Press Haber Ajansı’na bugün (14 Haziran Pazar) konuyla ilgili yaptığı açıklamada, işgal güçlerinin Abdullah Iyad Ğanayim isimli Filistinli genci şehit etmesini kınayarak, işgal güçlerinin Filistinlileri öldürmek için çeşitli yollara başvurduğunu ve işgal askerlerinin bunun için her türlü vesileye başvurduğunu ifade etti.

İşgal güçleri bu sabah Ramallah’a bağlı Kefer Malik köyü sakinlerinden Abdullah Iyad Ğanayim’i üzerine işgal devriye aracını devirerek ve uzun süre kan kaybetmesine yol açarak şehit etmişti.

Filistin halkının Filistin Yönetimi ve işgal güçleri arasında yapılan güvenlik koordinasyonuna rağmen direnişini sürdürdüğünü söyleyen Bedran, işgal güçlerinin Batı Yaka’da gerçekleştirdiği cinayetlerin yeni bir intifâdayı ateşleyeceğini ifade etti.

Abdullah Iyad Ğanayim, işgal güçlerinin son günlerde Batı Yaka’da çatışmalar sırasında şehit ettiği Filistinli ikinci genç. İşgal güçleri Ğanayim’den önce de Cenin Mülteci Kampı’ndaki çatışmalarda İzzeddin Ebu Ğurra isimli genci şehit etmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.