Bender Bin Sultan’ın Eşi 11 Eylül Olaylarıyla İlişkilidir

  • 27 Nisan 2016
  • 861 kez görüntülendi.
Bender Bin Sultan’ın Eşi 11 Eylül Olaylarıyla İlişkilidir

Bir İngiliz gazetesi Arabistan’ın eski Amerikan elçisi Bender Bin Sultan’ın eşinin 11 Eylül 2001 olaylarıyla yakından alakadar olduğunu yazdı.

İngiltere’de çıkan İndependent gazetesi dün konuyla ilgili verdiği bir haberinde, Arabistan’ın Washington büyük elçiliği görevlilerinden bir çoğunun 11 Eylül saldırıları ile yakından ilgili olduklarını hatırlatarak bu kişilerden birinin Bender Bin Sultan’ın eşinden para aldığını bildirdi.

İndipendent gazetesi, 11 Eylül olaylarının asıl planlayıcıları Gassan eş-Şerbi, Nevaf el-Hamzi ve Halit el-Manzar’ın Suudi Araübistan elçiliğinde bazı kişilerle yakından ilişki içinde olduklarını yazdı.

Öte yandan ABD Ulusal İstihbarat Direktörü James Clapper belgelerin yayınlanması için tarih verdi.

Christian Science Monitor örgütünün düzenlediği kahvaltıda muhabirlerin sorularını yanıtlayan Clapper, Suudilerin 11 Eylül saldırılarını hem finanse ettiğini hem de yönettiğini gösterdiği belirtilen ve 14 yıldır halktan saklanan ‘gizli’ belgelerin haziranda paylaşılabileceğini ve haziranın ‘gerçekçi bir tarih’ olduğunu söyledi.

ABD’ye tarihi tehdit sonrası Obama kararını açıkladı

Saldırılarla ilişkin soruşturmayı yürüten ekibe başkanlarından olan ve halkla paylaşılmaları için bastıran Senatör Robert ‘Bob’ Graham da önceki gün Beyaz Saray’ın hazirana kadar belgelerden en azından bazılarının üstündeki perdeyi kaldırmayı planladığını belirtmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.