Beşşar Esad: Batı yenilince kimyasal silah masallarına başvuruyor

  • 25 Haziran 2018
  • 2.370 kez görüntülendi.
Beşşar Esad: Batı yenilince kimyasal silah masallarına başvuruyor

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Batı’nın, kontrolü altındaki teröristlerin yenilgi aldığı her defasında Şam’ın kimyasal silah kullandığı yönündeki masallara başvurduğunu belirtti.
Rus NTV televizyonuna konuşan Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, “Biz kimyasal silahları tamamen imha ettik. 2013’ten bu yana Suriye’de kimyasal silahımız yok” dedi.

Esad, Batı’nın, kontrolü altındaki teröristlerin yenilgi aldığı her defasında Şam’ın kimyasal silah kullandığı yönündeki masallara başvurduğunu belirtti.

“Kimyasal silah masalları, Suriye hükümetine yönelik politik çizginin bir parçası” diyen Esad, “Onların ordusu, kontrolündeki teröristler, Suriye’nin bazı bölgelerinde yenilgi alınca bu masallara başvuruyorlar” diye anlattı.

Kimyasal silah hikayesinin, doğrudan askeri müdahale ve Suriye ordusuna saldırılar için bahane olduğunu belirten Esad, “Bu çok kez yaşandı ve kontrol altındaki teröristler her yenilgi aldığında kimyasal silah masallarını duyuyoruz. Ne zaman galip gelsek onlar mantığa karşı gelerek bu masala baş vuruyor. Ama bu Suriye’deki teröristlere destek için bahane” ifadelerini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.