Beşşar Esad ve Putin, Soçi’de Görüştü

  • 21 Kasım 2017
  • 1.344 kez görüntülendi.
Beşşar Esad ve Putin, Soçi’de Görüştü

Kremlin’den yapılan açıklamaya göre; Putin ve Esad dün bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede Putin, Esad’ı teröristlere karşı verdiği başarılı mücadeleden dolayı tebrik etti.

ESAD: RUSYA SİYASİ UZLAŞININ TEŞVİKİNİ MÜMKÜN KILDI’

Esad da “Rusya siyasi uzlaşının teşvikini mümkün kıldı” ifadelerini kullandı.

Rusya’da televizyonlarda yayınlanan görüşme görüntülerine göre Putin Esad’a ayrıca, Suriyelilerin çok zor deneyimler yaşadığını fakat aşamalı olarak sona yaklaşıldığını yani terörist grupların kaçınılmaz yenilgisinin yakın olduğunu söyledi.

‘PEK ÇOK BÖLGE ALINDI, SURİYELİLER EVLERİNE DÖNEBİLDİ’

Rusya’nın Suriye’de hava operasyonları düzenlediği iki yıl içerisinde ülkede hem savaş alanında hem de siyasal bakımdan büyük başarı elde edildiğini belirten Esad, “Suriye’nin pek çok bölgesi teröristlerden alındı, buraları önceden terk etmek zorunda kalan Suriyeliler evlerine geri dönebildi” diye devam etti.

​’BARIŞ VE ÇÖZÜM İSTEYEN HERKESLE ÇALIŞMAYA HAZIRIZ’

Öte yandan her iki lider de Suriye’de odağın artık askeri operasyonlardan siyasal çözüm arayışlarına doğru kaydığını kaydetti Putin ayrıca, Suriye’deki siyasal çözüm sürecinin son aşamalarına BM’nin aktif olarak katılmasını beklediklerini belirtti. Buna karşılık, dış oyuncuların Suriye’deki siyasal müdahale etmemesinin sağlanması konusunda Rusya’nın desteğine güvendiklerini belirten Esad, barış ve çözüm isteyen herkesle çalışmaya hazır olduğunu da vurguladı.

Esad ayrıca, Suriye’de gerilimi azaltma bölgeleri oluşturulmasının, muhaliflerle ilk kez gerçek anlamda diyalog kurulmasına olanak verdiğini de söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.