Biden: Trump’ın yenilgiyi kabul etmemesi utanç verici

  • 11 Kasım 2020
  • 1.767 kez görüntülendi.
Biden: Trump’ın yenilgiyi kabul etmemesi utanç verici

ABD baÅŸkanlığına seçilen Joe Biden, ”Bunun utanç verici olduÄŸunu düşünüyorum. SöyleyebileceÄŸim tek ÅŸey BaÅŸkan’ın geride bırakacağı mirasa, yararı olmayacak.” dedi.

ABD baÅŸkanlığına seçilen Joe Biden, BaÅŸkan Donald Trump’ın seçim sonuçlarını kabul etmemesine iliÅŸkin, ”Bunun utanç verici olduÄŸunu düşünüyorum. SöyleyebileceÄŸim tek ÅŸey BaÅŸkan’ın geride bırakacağı mirasa yararı olmayacak.” dedi.
Biden, Delaware eyaletinde, Trump’ın yenilgiyi kabul etmemesine iliÅŸkin açıklamalarda bulundu.
Trump yönetiminin, Demokratların zaferini kabul etmemesinin ”dinamikleri deÄŸiÅŸtirmeyeceÄŸini” vurgulayan Biden, Beyaz Saray’a geçiÅŸ süreçlerini tutarlı bir ÅŸekilde yürüttüklerini söyledi.
Hiçbir ÅŸeyin geçiÅŸ planlarını durduramayacağını ifade eden Biden, ”Amerika geri geldi ve tekrar oyuna dahil oldu. Artık ‘sadece Amerika’ yok. BirleÅŸik Krallık, Fransa, Almaya, Kanada ve Ä°rlanda gibi ülkelerle, 6 dünya lideriyle konuÅŸma fırsatım oldu, övgü dolu ve enerjikti, heyecanla bekliyorlar. Amerika’yı daha önceki saygın yerine geri taşıyacağız.” dedi.
Senato çoÄŸunluk Lideri Cumhuriyetçi Mitch McConnell’ın da seçim sonuçlarını tanımadığı ve kendisiyle görüşüp görüşmediÄŸi soruları üzerine Biden, McConnell ile görüşmediÄŸini ancak yakın zamanda görüşmeyi umduÄŸunu söyledi.
Biden seçim takımı baÅŸkanlık seçim sonuçlarının resmiyete tanınmaması durumunda yasal yollara baÅŸvuracaklarına iÅŸaretle, Biden’in seçimleri ÅŸeffaf bir ÅŸekilde kazandığını, resmen baÅŸkan olarak tanınmasının gecikmesinin illegal olduÄŸunu duyurdu.
Biden seçim takımı ayrıca ABD Federal Kamu Hizmetleri Bürosu’nun Biden’in kazanmasını resmen tanıması böylece geçiÅŸ sürecinin baÅŸlaması gerektiÄŸini belirtti.
Biden’in kazanması haberinin birkaç gün önceden duyulmasına raÄŸmen ABD Federal Kamu Hizmetleri Bürosu onun zaferini ilan emekten kaçınıyor./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.