Biden’la Siyonist Başbakan Görüşmesi Kabil Patlaması Dolayısı ile Ertelendi

  • 27 Ağustos 2021
  • 1.922 kez görüntülendi.
Biden’la Siyonist Başbakan Görüşmesi Kabil Patlaması Dolayısı ile Ertelendi

CNN Beyaz Saray muhabiri, ABD Başkanı Joe Biden ile İsrail Başbakanı Naftali Bennett arasında Perşembe günü Beyaz Saray’da yapılması planlanan görüşmenin ertelendiğini duyurdu.

IRNA’ya göre; Beyaz Saray muhabiri, Twitter hesabından toplantının Cuma gününe ertelendiğini yazdı. Ayrıca, Afganistan’daki güvenlik durumu kötüleştiğinden, Almanya Başbakanı Angela Merkel işgal altındaki Filistin’e yapacağı ziyareti de iptal etti.

Merkel’in ofisinden Perşembe gecesi yapılan açıklamada, “Afganistan’daki son gelişmeler nedeniyle İsrail başbakanı ile istişareler yapıldıktan sonra ziyaret iptal edildi” dedi.

Bu arada BM sözcüsü Stephen Dujarric, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in çok sayıda kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olan terör saldırısını kınadığını ve kurbanların ailelerine başsağlığı dilediğini söyledi.

Stephen Dujarric “Afgan sivillerin hayatlarını korumak ve ülkenin altyapılarını muhafaza etmek Afgan merkezli yetkililerin sorumluluğundadır. Bu olay Afganistan’daki durumun istikrarsızlığını vurguluyor, ancak Afganistan genelinde acil yardım sağlama kararlılığımızı güçlendiriyor.”vurgusunda bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.