Birleşik Arap Emirlikleri: Suriye’ye asker göndermeye hazırız

  • 07 Şubat 2016
  • 830 kez görüntülendi.
Birleşik Arap Emirlikleri: Suriye’ye asker göndermeye hazırız
Suriye krizinin çözümünü engelleme çabalarının devamında, Suudi Arabistan ve Ürdün’ün ardından Birleşik Arap Emirlikleri, ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı koalisyon çerçevesinde Suriye’ye asker göndermeye hazır olduklarını açıkladı.

BAE’nin başkenti Abu Dabi’de bir basın toplantısı düzenleyen Dışişleri Bakanı Enver Muhammed Gargaş, IŞİD’le mücadele kapsamında Suriye’ye asker gönderebileceklerini kaydetti. “Bu arada binlerce askerden söz etmiyoruz” diyen Gargaş, kara gücünün gönderilmesinin önkoşulunun ABD yönetimi olduğunu da kaydetti.

Benzer açıklamalar daha önce Suudi Arabistan ve Bahreyn’den de gelmişti. Suriye ise bu açıklamalara cevabını “Ülkemize girmeye kalkanların tabutlar içinde geri dönmesine üzülürüz” sözleriyle vermişti.

Ürdün yönetimi de bir açıklama yaparak, Suriye’ye asker göndermeye hazır olduğunu bildirmiştir.

Suudi Arabistan son sıralarda yaptığı açıklamada, ABD’nin liderliğindeki sözde IŞİD karşıtı uluslararası koalisyonun IŞİD’e karşı kara harekatı başlaması halinde, Suriye’ye 150 bin asker göndermeye hazır olduğunu açıkladı.

Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim ise, Suudi Arabistan’ı Suriye’ye yönelik her türlü kara harekatı konusunda uyarıp, saldırganları tabutla ülkelerine geri göndereceklerini belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.