BM: Suudi koalisyon Yemen’in sivil bölgelerini hedef alıyor

  • 19 Mart 2016
  • 919 kez görüntülendi.
BM: Suudi koalisyon Yemen’in sivil bölgelerini hedef alıyor
BM insan hakları yüksek komiseri Suudi koalisyonun Yemen saldırılarında hastaneler, sağlık merkezleri ve okulları hedef aldığını belirtti.

El-Alem haber kanalının bildirdiğine göre BM insan hakları yüksek komiseri Zeyd Ra’d el-Hüseyin dün yaptığı açıklamada, mart 2015’ten başlayan Suudi koalisyon güçlerinin saldırılarında sivil bölgelerin bombalanması sonucu 3 bin 218 kişinin öldüğünü belirtti.

El-Hüseyin ayrıca söz konusu saldırılarda 5 bin 778 kişinin yaralandığını, alınan tüm uluslararası tedbirlere rağmen, Yemen’de şiddet ve korkunç cinayetlerin kabul edilemez bir şekilde devam ettiğini söyledi.

BM komiseri salı günü Suudi koalisyon güçlerin el-hamis pazarını bombalamasını kınarken, söz konusu saldırıda aralarında 24 çocuğun da bulunduğu 106 kişinin öldüğünü ifade etti.

Bu arada on binlerce Yemenli dün Sana’da düzenlediği gösteride Amerika ve Suudi rejime karşı attığı sloganlarda, Suudi savaş uçaklarının Hecce kentinde el-Hamis pazarına saldırısını kınarken Arabistan’ın Yemen’e vahşi saldırlarının bir an önce son bulmasını istedi.

Yemen halkı ayrıca BM ve dünya toplumunun Al-ı Suud rejimin Yemen’deki cinayetlerine karşı sessizliğini de kınadı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.