BM’den İran’ın mültecilerle tutumuna övgü

  • 07 Mart 2017
  • 1.158 kez görüntülendi.
BM’den İran’ın mültecilerle tutumuna övgü

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği’nin Tahran’daki temsilcisi Sivanka Danapala, İran’ın mültecilerle ilgili tutumunun takdire şayan olduğunu söyledi.

Danapala, dün İran’ın Yezd kentinde düzenlenen 4. Milli Afganistan tanım Semineri’nin kapanışında yaptığı konuşmada, Afgan mültecilerin İran okullarında eğitim almaları ve İran tarafından bu konuda her hangi bir ücret alınmamasının İran’ın  mülteciler konusundaki en önemli kararlarından biri olduğunu bildirirken, ayrıca  İran’da mültecilerin sigorta altına alınmasıyla ilgili üçüncü aşamasının yürürlüğüne de işaretle; seminerin en önemli hedeflerinden birinin kendi kültür ve asaletine bağlı kalınarak yeni mültecilerin ve özellikle gençlerin biliçlendirilmesi olduğunu söyledi.

Afganistan’ın İran’ın büyükelçisi Nesir Ahmetnur da, sözkonusu seminerde yaptığı konuşmada, İran’da 3 milyon kadar Afgan mültecinin bulunduğunu belirterek, İran’da mültecilere  sunulan eşsiz hizmetlerin İran halkının sorumluluk sahibi ve dostluğunun  göstergesi olduğunu bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.