BMGK gündeminde İran’a dayatılan silah ambargosunu uzatma yok

  • 02 Mayıs 2020
  • 970 kez görüntülendi.
BMGK gündeminde İran’a dayatılan silah ambargosunu uzatma yok

BM güvenlik konseyi dönem Başkanı ve Stonya’nın BM daimi temsilcisi Oson Orgenson, konseyin Mayıs ayında İran’a dayatılan silah ambargosunu görüşmek üzere herhangi bir oturumu programlarında yer almadığını açıkladı.

Cuma günü BM güvenlik konseyinin Mayıs ayında programlarını telekonferans aracılığı ile açıklayan Orgenson, konseyin herhangi bir üyesi istediği zaman ek oturum talebinde bulunabileceğini, ancak şimdiye kadar böyle bir talep söz konusu olmadığını belirtti.

Amerika’nın İran işleri özel temsilcisi Brian Hook Perşembe günü yaptığı açıklamada, Washington yönetimi İran’a dayatılan silah ambargosunun süresini uzatmayı öngören bir kararname taslağını hazırladığını, taslığı oylamak üzere Mayıs ayında BM güvenlik konseyine sunacaklarını açıklamıştı.

Amerika’nın New York Times gazetesi Pazartesi günü ABD Başkanı Mike Pompeo İran İslam Cumhuriyeti’ne yönelik azami baskı politikaları çerçevesinde çaba harcadığını yazdı.

Bercam nükleer anlaşması ve BM güvenlik konseyinin 2231 sayılı kararnamesinde İran’a dayatılan silah ambargosu Ekim 2020’de sona eriyor.

Stonya’nın BM daimi temsilcisi ve güvenlik konseyinin dönem Başkanı bu konuda yaptığı açıklamada, ülkesi AB üyesi olarak Bercam nükleer anlaşmasına güçlü bir şekilde destek verdiğini belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.