Bogdanov, Suriye cumhurbaşkanı Beşşar Esad ile görüştü

  • 16 Aralık 2018
  • 1.289 kez görüntülendi.
Bogdanov, Suriye cumhurbaşkanı Beşşar Esad ile görüştü

Rusya dışişleri bakanı yardımcısı Mihail Bogdanov, Şam’da Suriye cumhurbaşkanı Beşar Esad ile görüşmesinde, Suriye’de siyasi durumu ve geçmişte varılan anlaşmaların yürürlüğü hakkında görüş alış verişinde bulundu.

Sputnik’in bildirdiğine göre, Bogdanov, Şam’da düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada, Suriye cumhurbaşkanı ile görüşmesinde, Astana ve Suçi çerçevesinde esri anlaşmaları da gözden geçirdiklerini ve Suriye’nin toprak bütünlüğü ve hakimiyetinin korunmasına vurgu yapıldığını söyledi.

Bogdanov, Türkiye’nin Suriyeli kürtlere yönelik tehdit içerikli operasyonlarına da işaretle, ”Rusya, Suriye’de Kürt tarafları ile onların çıkışı konusunda temas halindedir ve biz sadece Kürtler değil Suriye’de bütün taraflarla irtibattayız’ dedi.

Bu arada Astana sürecinin garantör ülkeleri Rusya, Türkiye ve İran’ın Suriye anayasa komitesi üye listesini genel itibarıyla hazırladığını kaydeden Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da, listeyi önümüzdeki hafta başında BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura’ya sunmayı planladıklarını belirtti.

Bakü’de gazetecilerin sorularını cevaplayan Lavrov, böylelikle BM’nin siyasi sürecin teşvikine ilişkin çalışmalarında çok önemli bir aşamayı geride bırakmayı ve anayasa komitesinin önümüzdeki yılın başında Cenevre’de toplanmasını sağlamayı umduklarının altını çizdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.