Bukeyrat: “Kudüs’ü Kurtarma Projesi Hayata Geçirildi, Artık Dönüş Yok”

  • 21 Mart 2015
  • 700 kez görüntülendi.
Bukeyrat: “Kudüs’ü Kurtarma Projesi Hayata Geçirildi, Artık Dönüş Yok”

Mescidi Aksa’daki El Yazmaları Birimi Başkanı Nacih Bukeyrat, Filistinli gençlerin Hayfa’dan Kudüs’e doğru motosikletlerle yaptıkları eylemi tebrik ederek, bu eylemin işgalciye “Kudüs bizimdir, onu kurtarma projesi hayata geçirilmiş olup bundan geri dönüş yoktur” mesajını verdiğini söyledi.

Bugünkü eylemle ilgili açıklama yapan Şeyh Bukeyrat, “Filistin toprağı gibi Filistin halkının keder ve derdi de birdir. Bu halkın asıl derdi başkentiyle, davasının ve toprağının kaybolma derdidir” dedi.

Bukeyrat sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu tür adım ve eylemler oldukça önemlidir. Bunlar işgalciye mesaj veriyor ve Kudüs’e ilişmemesi konusunda uyarıyor. İşgal rejimi burayı Siyonistlerin başkenti yapmak istiyorsa, buranın Filistin başkenti olacağını ilan ediyoruz. Yağmur, damlalar şeklinde başlar. Az sayıda da olsa bugün toplanan gençlerin sayısı yarınlarda yüzleri ve daha sonra da binleri bulur.  Önemli olan nicelik değil, nitelik ve bilinçtir. Bu da azim ve kararlılığın bir sonucudur.”

Bukeyrat yaptığı açıklamanın devamında, ellerinde tank ve uçak olanların Kudüs’ten vazgeçtikleri bir sırada Filistinli gençlerin Mescidi Aksa’ya destek için yaptıkları eylemin oldukça önemli olduğunu, bu eylemin gençlerin Mescidi Aksa’ya sahip çıkmak için ciddi gayretler ortaya koymaya hazır olduklarını gösterdiğini söyledi.

Bugün 1948 yılında işgal edilmiş Filistin topraklarının orta kesiminde bulunan Hayfa limanından 150’den fazla Filistinli genç Mescidi Aksa’ya destek için motosikletleriyle Kudüs’e doğru yürüdü.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.