Burucerdi: Amerika’nın Ä°ran’a yönelik düşmanlığı daimidir

  • 11 Eylül 2015
  • 811 kez görüntülendi.
Burucerdi: Amerika’nın Ä°ran’a yönelik düşmanlığı daimidir

Ä°ran Ä°slam Cumhuriyeti Meclisi milli güvenlik ve dış siyaset komisyon baÅŸkanı Alaaddin Burucerdi, Amerika’nın Ä°ran’a yönelik düşmanlığının daimi olduÄŸunu söyledi.
Burucerdi, dün sözkonusu komisyonda yaptığı açıklamada, Amerika’nın Ä°ran aleyhinde iki yüzlü ve aldatmaya dayalı siyasetlerinin kuÅŸku götürmeyen bir gerçek olduÄŸunu belirterek, Amerika’nın emperyalist yapısının deÄŸiÅŸmediÄŸi sürece ABD’nin bu gibi siyasetlerinin de deÄŸiÅŸmeyeceÄŸini söyledi.
Ä°ran Meclisi milli güvenlik ve dış siyaset komisyon baÅŸkanı Alaaddin Burucerdi, Ä°ran’ın bölge meselelerinde Amerika’nın siyasetlerinin tamamen farklı ve tezat içerdiÄŸini de hatırlatarak, bundan dolayı Amerika ile bölge meselelerinde iÅŸbirliÄŸi konusunun olmadığını zira Amerika’nın bölgede terörizmin asıl hamilerinden olduÄŸunu söyledi.
Burucerdi, terör örgütü IŞİD’i, Amerika ve müttefiklerinin bir oluÅŸumu olarak nitelerken, IŞİD aleyhinde onların muhalifliklerinin de bir göstermelik olduÄŸunu ve Ä°ran’ın Amerika ile bölge meselelerinde iÅŸbirliÄŸi yapmamasının sebebinin de tamamen mantıklı ve daimi olduÄŸunu söyledi.
Burucerdi, Amerika’nın Ä°ranlıların milli iktidarı üzerindeki nüfuz ve komplosuna karşı mücadele yollarından birinin de, milli yetenek ve güçlere dayalı bir giriÅŸimle Amerika’yla mücadele edilmesi olduÄŸunu söyledi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.