Burucerdi: İran ve Rusya, ABD’nin Suriye’ye saldırısı karşısında sessiz kalmayacaktır

  • 07 Nisan 2017
  • 1.264 kez görüntülendi.
Burucerdi: İran ve Rusya, ABD’nin Suriye’ye saldırısı karşısında sessiz kalmayacaktır

İran Meclisi Milli Güvenlik Konseyi Başkanı Alaaddin Burucerdi, ABD’nin Suriye’ye yönelik füzeli saldırısı karşısında İran ve Rusya’nın sessiz kalmayacağını vurguladı.

ABD’nin Suriye’nin Humus kentindeki Şaryat hava üssüne düzenlediği füzeli saldırıya ilişkin açıklamalarda bulunan İran Meclisi Milli Güvenlik Konseyi Başkanı Alaaddin Burucerdi, “Bütün dünya Suriye’nin kimyasal silahlardan arındığını ve Şam yönetiminin bu silahlara sahip olmadığını biliyor. Bu yüzden ABD’nin kimyasal silahlar kullanımını gerekçe göstererek, bu tür girişimlerde bulunması kabul edilemez” dedi.

Burucerdi, “Genellikle bir ordunun savaşta yenilmek üzere olduğu zaman kimyasal silahlar kullanma ihtimali olabilir, lakin Suriye ordusu halihazırda çok iyi bir durumda. Öten yandan Halep kenti özgürleştirilmiş ve diğer bölgeler de günbegün kurtarılıyor. Dolayısıyla Suriye ordusu bu gibi girişimleri düşünmeye bile gerek duymaz” ifadelerini kullandı.

“Bir ülke zafere yakın olduğu zaman söz konusu silahları kullanmaz ve şunu da unutmamız gerekir ki Suriye hükümetinin kimyasal silahları yoktur” diyen Alaaddin Burucerdi, “Bundan önce de teröristler kimyasal silahlar kullanmışlardı. Esad hükümetinin kimyasal silahlar kullandığı yönündeki iddialar da mesnetsiz olmakla birlikte Suriye krizinde yenilgiye uğrayan ABD ve Batılı müttefikleri için bir boş gerekçedir” açıklamasında bulundu.

Trump’ın bu yaklaşımının seçim kampanyalarındaki sözlerine aykırı olduğunu belirten Burucerdi, “Hiç şüphesiz ki ABD Başkanı’nın bu akıl dışı eylemi ciddi sonuçlara yol açacak. Zira İran ve Rusya gibi ülkeler bölgeyi tehlikeye düşüren bu tür girişimler karşısında sessiz kalmayacak” şeklinde konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.