Büyük Dönüş Yürüyüşü’nün 48’inci Cumasında 1 şehit ve 41 yaralı

  • 23 Şubat 2019
  • 1.559 kez görüntülendi.
Büyük Dönüş Yürüyüşü’nün 48’inci Cumasında 1 şehit ve 41 yaralı

Gazze Şeridi’nin doğusunda dün (22 Şubat Cuma) gerçekleştirilen Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterilerine işgal güçlerinin ateş açması sonucu bir çocuk şehit oldu ve çok sayıda kişi yaralandı.

Eş-Şifa Hastanesi Acil Servisi Müdürü Dr. Eymen Es-Sehbani, Gazze kentinin doğusundaki Ez-Zeytun Mahallesi sakinlerinden 14 yaşındaki Yusuf Said Ed-Daye’nin şehit olduğunu açıkladı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, işgal güçlerinin göstericilere ateş açması sonucu 41 kişinin gerçek mermiyle yaralandığını ve yaralılardan bazılarının durumunun ağır olduğunu bildirdi.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri de işgal güçlerinin attığı göz yaşartıcı bombalardan çıkan yoğun gazdan yüzlerce kişinin etkilendiğini ifade etti.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri, işgal güçlerinin Gazze Şeridi’nin doğusundaki beş bölgede göstericilere ateş açmaya devam ettiğini, Filistinli gençlerin de sınırın diğer tarafına yangın çıkarıcı balonlar gönderdiğini söyledi.

Binlerce Filistinli dün öğleden sonra Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü’nün 48’inci Cuması faaliyetlerine katılmak üzere sınıra yakın bölgelerde kurulu dönüş kamplarına akın etti.

Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü Ulusal Yüksek Heyeti, bugünkü gösterilerin “İbrahim El-Halil Camii Katliamı Şehitlerine Vefa Cuması” adıyla gerçekleştirileceğini açıklamış ve gösterilerin hedeflerine ulaşıncaya kadar devam edeceğini bildirmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.