Caber Ensari: Artık dünya, Arabistan’ın terörizmi bir araç olarak kullandığını biliyor

  • 08 Haziran 2017
  • 1.113 kez görüntülendi.
Caber Ensari: Artık dünya, Arabistan’ın terörizmi bir araç olarak kullandığını biliyor

İran Dışişleri Bakanı Arap ve Afrika Ülkeleri işlerinden sorumlu yardımcısı, artık tüm dünya kamuoyunun, Suudilerin terörizmi bir araç olarak kullandığını bildiğini söyledi.

İRİB haber ajansının verdiği habere göre dün Rusya devlet başkanının Suriye işleri özel temsilcisi Alexander Lavrentiev ile görüşen İran Dışişleri Bakanı Arap ve Afrika Ülkeleri işlerinden sorumlu yardımcısıHüseyin Caber Ensari, Suudi rejimi dışişleri bakanı Adey el-Cubeyr’in tahran aleyhindeki suçlamaları ve İran’ın cezalandırılması zaruretiyle ilgili tehditlerine temasla, Suudilerin özellikle son yıllarda izledikleri siyasetler neticesinde kendisi ve kendi çevresi ile savaş halinde olduğunu bildirdi.

Arabistan’ın hatta Fars Körfezi İşbirliği Konseyi üye ülkelerine karşı mantıksız davranışlarına da değinen İran Dışişleri Bakanı Arap ve Afrika Ülkeleri işlerinden sorumlu yardımcısı, Suudilerin sultacılığa dayalı bir siyaset takip ettikleri ve başka ülkelere baskı uyguladıkları meselesinin artık tüm dünya halkları nezdinde bilindiğini söyledi.

Caber Ensari, ABD’nin son bölge gezisine de temasla Donald Trump’ın bölgedeki girişimlerinin Suriye krizinin daha da şiddetlenmesine neden olduğunu bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.