Celali: İran’a yönelik her türlü ahmakça girişime anında karşılık verilecektir

  • 20 Mayıs 2020
  • 946 kez görüntülendi.
Celali: İran’a yönelik her türlü ahmakça girişime anında karşılık verilecektir

İran’ın Moskova Büyükelçisi Kazım Celali, İran İslam Cumhuriyeti’nin tüm komşu ülkelerle iyi ve barışçıl ilişki kurmaktan yana olduğunu vurguladı.

İran’ın Moskova Büyükelçisi Kazım Celali, Dünya Kudüs Günü münasebetiyle düzenlenen bir video konferansta yaptığı konuşmada, “Biz genişleme arayışında değiliz. Tüm komşu ülkelerle iyi ve barışçıl ilişkiler kurmak istiyoruz” dedi.

Kazım Celali, ABD ve Siyonist Rejim İsrail’in İranofobi ve İran konusunu Ortadoğu’daki (Batı Asya) ana gündemi haline getirmenin yanı sıra Filistin meselesini önemsiz göstermeye çalıştığını söyledi.

Celali sözlerini şöyle sürdürdü: “Ne yazık ki, günümüz dünyasında, ABD, ırkçı İsrail ve diğer bazı Arap ülkeleri Filistin meselesini İslam dünyasının ana gündeminden çıkarmak ve marjinal bir meseleye dönüştürmeye çalışıyor. Ancak İran İslam Cumhuriyeti, Filistin meselesinin İslam dünyası için bir öncelik olduğuna inanıyor.”

İran’ın Siyonistlerle anlaşmazlıklarını çözmek için destek arayan Filistin halkına yardım etmeye kararlı olduğunu belirten Celali, ABD Başkanı Donald Trump’ın açıkladığı sözde barış planını (Yüzyılın Anlaşması) ‘insanlık dışı’ ve ‘Filistin halkına karşı’ bir plan olarak nitelendirdi.

Celali, Venezuela’ya hareket halinde olan İran’ın yakıt taşıyan tanker gemilerinin seyirlerinin Amerika tarafından engellenmesi halinde İran’ın bu karşılıksız bırakmayacağını belirterek, Amerika ve ırkçı rejimin dünya barışı ve güvenliği için tehdit olduklarını söyledi.

İranlı yetkili, İran’ın ulusal çıkarlarına yönelik her türlü saldırı ve girişimi İran’ın kesinlikle cevapsız bırakmayacağı uyarısında bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.