Cevad Zarif: DAEŞ bölge için bir tehdit

  • 15 Kasım 2019
  • 716 kez görüntülendi.
Cevad Zarif: DAEŞ bölge için bir tehdit

İran dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif, Afganistan’da terör örgütü DAEŞ unsurlarının, Tacikistan ve Ermenistan’da eylemler düzenlediklerini söyledi.

Zarif, dün İndia Today tv kanalına verdiği demeçte, DAEŞ’in yalnızca bir ülkenin güvenliği için tehdit olmadığını, aksine bütün bölge için tehdit olduğunu söyledi.

İran dışişleri bakanı, ‘DAEŞ’in Hindistan, Pakistan, Rusya ve Çin için de bir tehdit olduğunu belirterek, bu ülkelerin DAEŞ ile mücadelede ortak işbirliği yapmaları gerektiğini söyledi.

Zarif, DAEŞ’in, İran, Hindistan ve Pakistan aleyhinde  hareketlenme içinde olduğunu belirterek, sözkonusu terör örgütünün halihazırda Suriye ve Irak’taki üslerini Afganistan’a intikal etmekle meşgul olduğunu söyledi.

İran dışişleri bakanı, Afganistan’da bazı bölgelerin bütün ülkeler için kaygı verici olduğunu belirterek, ‘zira bu bölgeler DAEŞ’in bütün bölgeyi tehdit ettiği unsurlarla doludur’ dedi.

Bilindiği gibi Amerika’nın eski dışişleri bakanı Hillary Clinton, hatıralarıyla ilgili yazdığı kitapta, Taliban, el’Kaide ve DAEŞ’in Amerika tarafından oluşturulduğunu itiraf etmişti.

Amerikan başkanı Trump da, seçim çalışmaları sırasında DAEŞ’in, Amerika tarafından oluşturulduğunun bizzat Obama ve Clinton tarafından açıklandığını söylemişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.