Cevad Zarif: Yakın gelecekte dev bir ekonomik güce dönüşeceğiz

  • 16 Nisan 2017
  • 1.231 kez görüntülendi.
Cevad Zarif: Yakın gelecekte dev bir ekonomik güce dönüşeceğiz

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Tahran’da gerçekleşen “Borsa, Bankacılık ve Sigorta Fuarı”na katılarak, nükleer anlaşmanın başarılarını açıkladı.

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Tahran’da gerçekleşen “Borsa, Bankacılık ve Sigorta Fuarı”na katılarak, “Bu fuar, hükümetin görevde olduğu son günlerinde düzenlenmesiyle İnkılap Rehberi’nin bu yılı direniş ekonomisi olarak adlandırmasının yanında nükleer anlaşmanın birinici senesinde, anlaşma sonrası Dışişleri Bakanlığı’nın ortaya koyduğu diplomasisi sonucu elde edilen ekonomik başarıların gözler önüne serilmesi yönünde uygun bir fırsat oluşturmuştur” şeklinde konuştu.

Dışişleri Bakanlığı’nın desteğiyle ekonomik alanda aktif olan tüm tarafların nükleer anlaşma sonrası ortaya çıkan fırsatlardan yararlanmak için işbirliği yapmalarının gerekliliğini vurgulayan Zarif, sözlerini şöyle sürdürdü: Bu görev, hükümet ile birlikte tüm ekonomik kuruluşlarının daha fazla çaba göstererek var olan eksiklikleri ortadan kaldırmaya çalıştığını gerektirmektedir. Ekonomik açıdan, anlaşmanın sağladığı kapasitelerin kullanılmasıyla İran’ın ekonomik kalkınmasına yardımcı olma ve siyasi-güvenlik açısından da direniş ekonomisinin uygulanmasıyla bölgedeki güvenliğin geliştirilmesi, Dışişleri Bakanlığı’nın önceliklerini oluşturuyor.

Zarif, konuşmalarının bir kısmında da anlaşma sonrası petrol, doğalgaz, taşımacılık ve bankacılık alanlarında ulaşılan başarıları hatırlatarak, “Hiç şüphesiz İnkılap Rehberi’nin yol gösterici liderliği, Cumhurbaşkanı’nın cesaretli ve akıllı yönetimiyle İran milletinin işbirliği sonucu, ülkemizin yakın gelecekte bölgede ve dünyada dev bir ekonomik güce dönüşeceğine tanık olacağız” ifadelerini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.