Cezayir: Suriye’de Barış Düşmanlarına Fırsat Verilmemelidir

  • 15 Nisan 2017
  • 1.223 kez görüntülendi.
Cezayir: Suriye’de Barış Düşmanlarına Fırsat Verilmemelidir

Amerika’nın Suriye’ye düzenlediği füze saldırısının ardından Cezayir Dışişleri Bakanı, kuvvete başvurmanın durumu daha da karmaşık hale getireceğini ve Suriye’nin egemenliğine saygı gösterilmesi gerektiğini vurguladı.

Cezayir Dışişleri Bakanı Ramtane Lamamra, Suriye’nin egemenliğine saygı duyulması ve bu ülkedeki kriz konusunda barışçıl bir çözüme ulaşılması gerektiğini vurguladı.

Ramtane Lamamra şunları söyledi: ‘Bu barışçıl uzlaşı sadece Suriye’yi içerisinde bulunduğu krizden çıkarmak içindir.’

Cezayir Dışişleri Bakanı Suriye’deki kriz konusunda bir çözüme ulaşmak için terörist gruplar hariç ilgili iki taraf arasında müzakere düzenlenmesi gerektiğini belirterek Suriye’nin uluslararası meşruiyetine ve egemenliğine saygı gösterilmesinin gerekli olduğunu vurguladı.

Ramtane Lamamra Amerika’nın Suriye’nin Şayrat Havaalanına düzenlediği son füze saldırısına tepki göstererek şunları söyledi: ‘Kuvvet kullanmak bu ülkedeki durumu daha da karmaşık hale getirecek ve diplomatik çabaları yok edecektir.Barış düşmanlarına fırsat verilmemelidir.’

Amerika ordusu sekiz gün önce 59 Tomahawk füzesi ile Suriye’nin merkezindeki Humus şehrinde bulunan Şayrat Havaalanına saldırmıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.