Cihangiri: Batılı ülkelerin icraatları bölgenin güvenliğini temin etmiyor

  • 09 Nisan 2017
  • 1.007 kez görüntülendi.
Cihangiri: Batılı ülkelerin icraatları bölgenin güvenliğini temin etmiyor

İran cumhurbaşkanı birinci yardımcısı İshak Cihangiri, Amerika’nın Suriye’ye saldırısına temasla, bazı batılı ülkelerin terörizmle mücadele adı altında gerçekleştirdikleri icraatların bölgenin güvenliğini temin etmediğini söyledi.

İRNA’nın haberine göre, Cihangiri, dün Tahran’da Macaristan başbakan yardımcısı Zslot Semjen ile görüşmesinde, Amerika’nın BM izni olmaksızın Suriye’de yaptığı saldırının tehlikeli olduğunu ve böyle bir girişimin terörist grupların güçlenmesine vesile olabileceğini söyledi.

Cihangiri, bölgedeki bazı güvensizlikler ve çatışmalara işaretle, İran’ın bölgede güvenlik açısından çok iyi konumda bulunduğunu belirterek, terörizmden dolayı tehdit altındaki ülkelere İran’ın yardımları olmasaydı, bugün IŞİD’in Bağdat’ı ve Şam’ı ele geçirmiş olacağını söyledi.

İran cumhurbaşkanı yardımcısı, İran’ın terörizmin ve kimyasal silahların asli kurbanlarından biri olduğunu belirterek, bundan dolayı İran’ın terörizmin yayılmasını engellemek için ciddi  çaba içinde olduğunu ve aynı şekilde kimyasal silahlardan istifade edilmemesi için  büyük  çaba gösterdiğini söyledi.

Bu arada Macaristan başbakan yardımcısı da, bölgede yaşanan gelişmelerin çok rahatsız edici ve esef verici olduğunu belirterek, Macaristan’ın her zaman kitle imha ve kimyasal silahları kınadığını çünkü bu tür silahların kurbanların genel olarak siviller ve masum insanlar olduğunu söyledi.

Macaristanlı yetkili, ülkesinin İran’la  siyasi, kültürel ve iktisadi alanda  ilişkileri ve işbirliklerini geliştirmeye hazır olduğunu belirterek, AB üyesi  ülkelerin İran’la ilişkilerin güçlendirmelerini teşvik ettiğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.