Dehgani: Şiddet ve aşırıcılıkla mücadele hakkındaki BM kararnamesi güncellenecek

  • 16 Haziran 2015
  • 913 kez görüntülendi.
Dehgani: Şiddet ve aşırıcılıkla mücadele hakkındaki BM kararnamesi güncellenecek

İran İslam Cumhuriyeti’nin BM elçisi ve temsilci yardımcısı 72. BM Genel kurul sırasında İran tarafından teklif olunmuş şiddet ve aşırıcılıktan arınmış dünya projesinin yeniden ele alınarak güncelleneceğini bildirdi.

Danimarka parlamentosunun şimdiki başkanı Mogens Lykketoft’ın 72. dönem BM Genel kurulun başkanı olarak seçildiği BM Genel kurulun dünkü oturumu sonrası New York’da İRİB haber ajansına açıklamada bulunan İran İslam Cumhuriyeti’nin BM elçisi ve temsilci yardımcısı Gulam Hüseyin Dehgani dünyada olup bitenler ve özellikle de Ortadoğu gelişmelerinin şiddet ve ifratla mücadele alanında İran İslam cumhuriyetinin planının önemini daha bir artırdığını söyledi.

Bugün dünyayı şiddet ve radikalizmin kapladığını hatırlatan İran İslam Cumhuriyeti’nin BM elçisi ve temsilci yardımcısı, bununla mücadelenin BM Genel kurulunun yeni başkanının en önemli konularından olduğunu ve dünkü konuşmasında da buna temas ettiğini söyledi.

İrib

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.