Dünya Mazlumları Rehberi depremzedeler ile yakından görüştü

  • 20 Kasım 2017
  • 1.122 kez görüntülendi.
Dünya Mazlumları Rehberi depremzedeler ile yakından görüştü

Deprem bölgelerine yakından incelemede bulunmak için Kirmanşah eyaletini ziyaret eden İslam İnkılabı Rehberi, depremzedelerle görüşüp onlara konuşma yaptı.
Deprem bölgelerine yakından incelemede bulunmak ve olayın mağdurlarını teselli etmek için Kirmanşah eyaletini ziyaret eden İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Seyyid Ali Hamanei, “Ben sizlerin gamlı ve dertli yüreklerinizle tek tek aynı acıyı paylaşıyorum. Daha iyi bir koşulda sizlerle görüşmeyi arzu ediyordum” ifadelerinde bulundu.

Ayetullah Hamanei sözlerini şöyle sürdürdü: Bu bölgede yaşayan insanlar ilk kez böylesi olaylarla karşılaşmamaktadır. Ben Kutsal Savunma Dönemi’nde de sizin aranızdaydım. Sizler ise o günlerde güçlü şekilde dimdik durabileceğinizi ispatladınız; şimdi de bunu tekrarlayınız. Pehlivan insanlar direnerek olaylara galip gelir.

Bölgede meydana gelen deprem sonucu 500’e yakın kişinin yaşamını yitirmesini büyük bir felaket olarak değerlendiren İslam İnkılabı Rehberi, “Ancak tüm İran halkının nasıl kendini Kirmanşah olarak gördüğüne bakınız. Halkımız Kirmaşah’a borçlu olduğu kanaatindedir; bu yüzden de kendi imkarlarına göre katkıda bulunmaları sonucu büyük bir yardım hacmi oluşmuştur” beyanatında bulundu.

Ayetullah Seyyid Ali Hamanei, ilaveten şöyle dedi: Yetkililerimiz görev yaptıkları alanlarda yapabilecekleri kadar çaba sarf etti ve eğer onların uğraşları olmasaydı katiyen daha büyük sorunlarla yüzleşecektik, fakat bunlar bana göre yine yeterli değil. İnşallah Kirmanşah halkını daha iyi günler bekliyor. İnşallah tüm bölgenin yeniden inşa edildiği vakit Allah bize burayı yeniden ziyaret etme fırsatı verir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.