Efhem: Nükleer anlaşmada, İran milletinin hakları gözetilmeli…

  • 04 Mart 2015
  • 798 kez görüntülendi.
Efhem: Nükleer anlaşmada, İran milletinin hakları gözetilmeli…

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, İran ile 5+1 grubu arasındaki nükleer anlaşmada, İslam Cumhuriyeti’nin bütün haklarının dikkate alınması gerektiğini ifade etti.
Merziye Efhem bugün katıldığı basın toplantısında yaptığı konuşmada, Montrö’de İran’ın ABD ve 5+1 grubu ile yürütmekte olduğu nükleer müzakerelere temasla, İran İslam Cumhuriyeti’nin nükleer müzakerelerin başladığı ilk günden bu yana, yaptırımların tamamen iptal edilmesini sarih ve net olarak dillendirdiğini belirtti.
İşgal rejimi İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun ABD Kongresindeki İran karşıtı sözlerine tepki gösteren Efhem, Siyonist rejim Başbakanı’nın söyleyecek yeni sözü olmadığını, hatalar ve aşırıcılıklarının girdabına saplandığını ifade etti.
Terör örgütü IŞİD’in cinayetleriyle ilgili olarak, uluslararası koalisyona rağmen bu örgütün cinayetlerine devam ettiğini, hiçbir özgür ve hür insanın örgütün feci cinayetlerini teyit etmediğini kaydetti.
Mısır mahkemesinin, Filistin İslami Direniş Hareketi HAMAS’ı terör listesine alma kararına tepki gösteren İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Mısır’ın böylesi kararlarla Siyonist rejim İsrail’e fırsat vermemesi gerektiğini ifade etti.
Efhem, HAMAS’ın halk direniş hareketi olduğunu ve Siyonist rejim karşısında direndiğini de sözlerine ekleyerek, Mısırlı yetkililerden siyasi anlaşmazlıkları, diyalog yoluyla çözmelerini istedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.