El-Abadise: “El-Hamdallah Hükümeti Gazze’nin Paralarını Çalıyor”

  • 29 Nisan 2015
  • 1.019 kez görüntülendi.
El-Abadise: “El-Hamdallah Hükümeti Gazze’nin Paralarını Çalıyor”

Filistin Parlamentosu İnsan Hakları Komitesi Başkanı Yahya El-Abadise, uzlaşı hükümetinin şeffaf ve nezih bir şekilde çalışamayacağına dikkat çekerek, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’ın emriyle atıl bırakılan Filistin Parlamentosu’nun hükümetin icraatlarını denetleme görevini yapamadığını söyledi.

Milletvekili El-Abadise, Rami El-Hamdallah’ın şeffaflıkla ilgisinin olmadığını, çünkü hukuki temeli olmayan bir hükümete başkanlık ettiğini, uzlaşı hükümetinin parlamentodan güvenoyu almadığını ve bu nedenle kendisine başbakan denilemeyeceğini ifade etti.

El-Hamdallah hükümetinin tüm açıklamalarının ve özellikle de Gazze Şeridi’yle ilgili olanların yalan olduğunun ortaya çıktığını belirten El-Abadise, uzlaşı hükümetinin bir yıldır Gazze Şeridi’ne karşı suç işlediğini ve görevini yerine getirmediğini söyledi.

Uzlaşı hükümetinin şeffaflıktan, dürüstlükten ve hukuktan bahsedemeyeceğini dile getiren El-Abadise, El-Hamdallah’ın yargılanması gerektiğini ve yerinin demir parmaklıkların arkası olduğunu ifade etti.

Hükümetin 2015 yılı bütçesini ve bütçeyle ilgili ayrıntıları yayınlamadığına dikkat çeken El-Abadise, El-Hamdallah’ın ve “Ramallah Çetesi”nin Gazze’nin paralarını çaldığını söyledi.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.