El-Berdevil: “Batı Yaka Güvenlik Birimleri Kendilerine Biçilen Rolü Oynuyor”

  • 05 Ocak 2015
  • 999 kez görüntülendi.
El-Berdevil: “Batı Yaka Güvenlik Birimleri Kendilerine Biçilen Rolü Oynuyor”

Ä°slami DireniÅŸ Hareketi (Hamas) liderlerinden Salah El-Berdevil, Filistin Yönetimi’ne baÄŸlı Koruyucu Güvenlik biriminin Ä°zzeddin El-Kassam Tugayları’nın ÅŸehit komutanlarından Yahya AyyaÅŸ’ın oÄŸlunu gözaltına almasının bu birimin Batı Yaka’daki rolüne uygun olduÄŸunu söyledi.

Salah El-Berdevil, dün akÅŸam (4 Ocak Pazar)  yaptığı açıklamada, “Filistin Yönetimi güvenlik birimleri zerre kadar vatanlarına baÄŸlı olsalardı Åžehit Yahya AyyaÅŸ’ın oÄŸlunun yanına baÅŸları eÄŸik giderlerdi” dedi.

Batı Yaka güvenlik birimlerinin görevinin belli olduÄŸunu ve söz konusu birimlerin direniÅŸ karşıtı bir ideolojiyle inÅŸa edilip eÄŸitildiÄŸini ifade eden El-Berdevil, iÅŸgal güçleri kendilerinin ve Filistin Yönetimi’nin kafasına dahi bassa her halükârda Batı Yaka güvenlik birimlerinin kendilerine verilen görevi yerine getirdiklerini söyledi.

Yahya AyyaÅŸ’ın Filisin insanı ve direniÅŸi için simge olarak kalmaya devam edeceÄŸini bildiren El-Berdevil, “AyyaÅŸ, Filistinli olduklarını iddia eden bu deÄŸersiz insanların zarar veremeyeceÄŸi kadar büyüktür” dedi.

Nablus’taki Koruyucu Güvenlik birimi dün sabah Yahya AyyaÅŸ’ın oÄŸlu Bera AyyaÅŸ’ı ÅŸehit komutanın ÅŸehadet yıldönümünden bir gün önce gözaltına aldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.