El-Hudari: Siyonist Rejimin Özgürlük Filosu-3’e Yönelik Tehditleri Saldırıya Hazırlandığını Gösteriyor

  • 29 Haziran 2015
  • 854 kez görüntülendi.
El-Hudari: Siyonist Rejimin Özgürlük Filosu-3’e Yönelik Tehditleri Saldırıya Hazırlandığını Gösteriyor

Ablukaya Karşı Halk Komitesi Başkanı Cemal El-Hudari, işgal rejiminin Özgürlük Filosu-3’e yönelik tehditlerinin gerçek anlamda bir saldırının ön hazırlığı olduğunu belirterek, işgal donanmasının daha önce Özgürlük Filosu’na düzenlediği baskını hatırlattı.

Milletvekili Cemal El-Hudari, dün (28 Haziran Pazar) konuyla ilgili yayınladığı bildiride, uluslararası topluma seslenerek, Özgürlük Filosu-3’ün ve katılımcı aktivistlerin işgal güçlerinin müdahalesine karşı korunmasını istedi.

Gerçeklerin çarpıtıldığına dikkat çeken El-Hudari, “İsrail”in gayri meşru ve işgalci güç olduğunu, Gazze Şeridi’ne uluslararası hukuka aykırı bir şekilde abluka uyguladığını, barışçıl yollarla resmi ve hukuki bir şekilde Gazze’ye gelmek isteyen aktivistleri tehdit ettiğini söyledi.

Sorunun işgalde olduğunu ve herkesin Gazze Şeridi’ne uyguladığı ablukayı kaldırması için işgalciye baskı yapması gerektiğini bildiren El-Hudari, abluka devam ettiği müddetçe Gazze halkıyla dayanışma faaliyetlerinin de artarak devam edeceğini belirtti.

Aktivistlerin Gazze’ye gelirken tehdit altında olduklarını ve sağ-salim Gazze’ye ulaşmaları için destek olunması gerektiğini ifade eden El-Hudari, filoya ve aktivistlere gelebilecek her türlü zarardan işgal yönetiminin sorumlu olduğunu bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.