El-İbadi: Türkiye’nin Irak’ta Bulunması Kabul Edilemez

  • 11 Kasım 2016
  • 975 kez görüntülendi.
El-İbadi: Türkiye’nin Irak’ta Bulunması Kabul Edilemez

Irak Başbakanı Haydar El-İbadi Perşembe günü yaptığı konuşmada; Türkiye’nin Irak’ta bulunmasının kabul edilemez olduğu ve bazılarının bu durumu kabile savaşına çevirmeye çalıştığı vurgusunda bulundu.

El-İbadi açıklamalarının devamında şu ifadeleri kullandı: Neyneva operasyonu çok güzel bir şekilde ilerlemektedir ve bizim hedefimiz ilk olarak IŞİD tarafından tutsak edilmiş halkı kurtarmaktır. Irak Başbakanı daha sonra yerel yönetim ve yetkililerden kurtarılmış bölgedeki vatandaşlara hizmet götürmek amacıyla bölgede hazır bulunmalarını istedi.

El-İbadi Irak ordusu ile Peşmerge güçleri ve diğer askeri birlikler arasındaki olumlu işbirliğinden övgüyle bahsetti.

Irak Başbakanı açıklamalarının devamında, Uluslararası Af Örgütü tarafından Musul’daki katliamlarla ilgili açıklamalardan dolayı şaşkınlığını dile getirerek şu ifadeleri kullandı: Bu örgütün yaptığı açıklama yanlış haberlere dayanmaktadır ve bu açıklamadan dolayı, bölgeden korkuya kapılarak meydana gelecek kaçışlardan Uluslararası Af Örgütü sorumludur. Irak hükumeti Musul’un kurtarılma operasyonunda hiçbir insan hakları ihlaline izin vermeyecektir.

El-İbadi 17 Ekim Pazartesi günü Musul’un IŞİD terör örgütünün elinden kurtarılması operasyonunu başladığını bildirmişti.

Musul’un kurtarılma operasyonunda üçüncü haftası tamamlandı ve bu süreçte Musul’un Batısında, Doğusunda, Kuzeyinde ve Güneyinde bulunan 165 bölge IŞİD terör örgütünün elinden kurtarıldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.