El Meyadin: Amerikan Askerleri Yemen’in Hadramut Şehrine Girdi

  • 07 Ağustos 2017
  • 1.315 kez görüntülendi.
El Meyadin: Amerikan Askerleri Yemen’in Hadramut Şehrine Girdi

El Meyadin haber kaynakları, bir grup Amerikan askerinin Yemen’in doğusunda bulunan Hadramut şehrine giriş yaptığını bildirdi.

Tesnim Haber Ajansı – El Meyadin Haber Kanalı, özel kaynaklarından edindiği bilgiye dayanarak verdiği haberde; Bir grup Amerikan askeri, Hadramut şehrinin Seyun bölgesindeki “Petromasila” şirketine ait havaalanına giriş yaptı.

Bu kaynaklar, bir grup BAE askerlerinin Amerikalı askerleri karşıladığını bildirerek; “Amerikan askerlerinin Hadramut’ta bulunduğuna dair delil niteliği taşıyacak bir bilgi henüz bulunmuyor” diye vurguladı.

Öte yandan El Meyadin, Pazar sabahı Hadramut’un Tarbe bölgesinde, silahlı bir saldırı olduğu ve bir sarrafın yağmalandığı haberini yapmıştı.

Bu bilgiye göre bahsi geçen sarraf, Amerika tarafından El Kaide Terörist grubuna destek vermekle suçlanan bir şirkete üyeydi.

Ayrıca Yemen’in Şebuh eyaletinin valisi Muhammed Ahmed Ebu Harbe; “Amerikan ve Birleşik Arap Emirlikleri askerleri Şebuh eyaletinin büyük bir kısmını, terörist gruplarla savaş bahanesiyle işgal etti. Ancak onların asıl hedefi gaz ve petrol kuyularını ele geçirmektir” açıklamalarında bulunmuştu.

Amerika Savunma Bakanlığı “Pentagon” da cuma günü yaptığı bir açıklamada, ülkenin bir grup kara kuvveti askerini El Kaide’ye karşı düzenlenen operasyona katılmaları için Yemen’e yolladıklarını açıklamıştı.

Pentagon görünürde, Birleşik Arap Emirlikleri ile birlik oluşturup El Kaide’ye karşı savaş başlatma amacında. Geçtiğimiz haftalarda da Yemen’e asker gönderdiğini inkar etmemişti.

Geçtiğimiz gün Arabistan’ın Twitter’da da faal olan meşhur müçtehidinin -ki bazen Suudi rejimin ve ortaklarının yaptığı işleri açığa çıkarıyor- dediğine göre; BAE, Yemen’in Şebuh eyaletindeki İzan ve Haban bölgelerini kendi kontrolleri altına aldılar.

Müçtehid devamında; “BAE bölgenin gaz ve petrolünü tamamen elde etmek amacıyla 3 bin askeri Şebuh’un Dahr bölgesine gönderdi.” şeklinde yazdı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.