“El-Milad” Yürüyüşüne İşgal Güçleri Sert Bir Şekilde Müdahale Etti

  • 25 Aralık 2017
  • 1.018 kez görüntülendi.
“El-Milad” Yürüyüşüne İşgal Güçleri Sert Bir Şekilde Müdahale Etti

İşgal güçleri dün (23 Aralık Cumartesi) ikindi saatlerinde Beytlahim’in kuzey girişinde ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs hakkındaki kararını protesto için düzenlenen “El-Milad” yürüyüşüne müdahale etti.

Filistin Enformasyon Merkezi’nin yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, öğleden sonra başlayan yürüyüşe onlarca Filistinli katıldı.

Kaynaklar, yürüyüşün barışçıl olmasına rağmen işgal güçlerinin Beytlahim’in kuzey girişinde düzenlenen yürüyüşe sert bir şekilde müdahale ettiğini söyledi.

İşgal askerlerinin göstericilerin üzerine göz yaşartıcı bomba atmalarının ardından yürüyüşün çatışmaya dönüştüğü ifade edildi.

Kaynaklar, işgal güçlerinin müdahalesi sırasında Anadolu Ajansı kameramanı Hişam Ebu Şakra’nın yaralandığını bildirdi.

İşgal güçlerinin yakın mesafeden üzerine göz yaşartıcı bomba attığı Ebu Şakra’nın tedavi için hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

“El-Milad” yürüyüşünün Hıristiyan din adamlarının düzenlediği basın toplantısının ardından yapıldığı kaydedildi.

Hıristiyan din adamları Beytlahim kentinde düzenledikleri basın toplantısında ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü işgal rejiminin başkenti ilan etmesini reddettiklerini açıklayarak, karardan vazgeçmesi için Amerika’ya baskı yapılmasını istedi.

Cumartesi günü de Beytlahim belediye başkanı Antoine Salman Filistinli Hıristiyanların Trump’ın Kudüs kararına karşı çıktıklarını ilan ederek, ABD başkanı Trump’ın kendi zalim kararı ile Filistin toplumuna yüklediği krizin Filistin toplumunun bir parçası olarak Hıristiyanları da etkilediğini bildirmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.