Elektrikteki özelleştirmeden halk habersiz

  • 13 Şubat 2015
  • 732 kez görüntülendi.
Elektrikteki özelleştirmeden halk habersiz

TNS Global’in yaptığı araştırmaya göre, yurttaşın yüzde 92’si elektrikteki özelleştirmeden habersiz. Yüzde 77’si ise elektriğin hangi firmadan alındığını ve kime para ödendiğini bilmiyor.

 

Türkiye’deki 21 bölgede dağıtım özelleştirildi. Ayrıca elektrik, firmalar tarafından serbestçe alınıp satılan bir mal. Ancak bunca uygulamaya rağmen yapılan bir araştırma halkın büyük kısmının elektrikteki serbestlik ve özelleştir-meleri hâlâ anlamadığını ortaya koydu.

TNS Global’in yaptığı araştırmaya göre nüfusun yüzde 92’si elektrikte neler olup bittiğini hâlâ bilmiyor. Tüketicilerin yüzde 77’si ise elektriğini hangi firmadan hangi şartlarla aldığını ve kime para ödediğini bilmiyor.

Araştırmayı yorumlayan Bisen Elektrik İcra Kurulu Mesut Alparslan, “serbest tüketici”nin halka anlatılmadığını belirterek, “Sonuçlar kamuoyunda ciddi bir güven eksikliği olduğunu gösteriyor. Eğer tasarruf ekonomisinden bahsediyorsak, öncelikle devletin konuyu vatandaşa anlatması ve hizmetin arkasında durması gerekiyor” dedi.

LİMİTİ SIFIRLADILAR

Alparslan ayrıca, 2015 yılı için hedeflenen“serbest tüketici limitinin sıfırlanmasının”gerçekleşmediğini de belirterek, bu nedenle konut abonelerinin elektriğe bu yıl 1,3 milyar lira fazladan ödeme yapacağını söyledi. EPDK limiti 4 bin 500 kilowatsaatten 4 bine düşürdü. Serbest tüketiciye geçmek için aylık fatura 130 lirayla sınırlandırdı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.