Emir Abdullahiyan Rusya büyükelçisiyle görüştü

  • 19 Eylül 2018
  • 1.140 kez görüntülendi.
Emir Abdullahiyan Rusya büyükelçisiyle görüştü

İran meclis başkanının uluslararası işler özel yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Rusya’nın Tahran büyükelçisiyle yaptığı görüşmede, iki ülke ortak parlamento komisyon oturumunun düzenlenmesinin memnuniyet verici olduğunu belirterek, ‘bu komisyonun başarılı bir tecrübe olduğunu’ belirtti.

Emir Abdullahiyan, Amerikan başkanı Trump’ın dengesiz ve yapıcı olmayan tutumlarına işaret ederek, yaptırımın Amerikan yönetiminin elinde bir oyuncağa dönüştüğünü ve bunun elbette Amerikan ekonomisine de ticari, iktisadi ve siyasi açıdan olumsuz sonuçlarının olduğunu kaydetti ve ‘Beyaz Saray’ın yaptırım siyaseti her zaman ABD lehine olmayacak’ dedi.

Bölge gelişmelerine temas eden Emir Abdullahiyan, BM genel sekreterinin Yemen işleri temsilcisinin Cenevre’de Yemenli gruplar arasında müzakere konusunda sergilediği tutumunun son derece zayıf olduğunu belirtti.

Bu arada sözkonusu görüşmede Rusya’nın İran büyükelçisi Levan Jagarian da, İran ve Rusya’nın bir çok alanda stratejik ortaklıklarının olduğunu belirterek, ”iki ülke meclis başkanlarının son oturumundan sonra İran ve Rusya ilişkilerinin daha da gelişmesi ve kalkınmasını beklediklerini’ söyledi.

Jagarian, Amerika’nın dünya genelinde yanlış ve tutarsız siyasetlerini eleştirirken, Yemen konusuna da işaretle, ”bölge ülkeleri sorunlarının çözümünde başta İran ve Arabistan olmak üzere bölge ülkelerinin işbirliğine ihtiyaç vardır’ dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.