Ensari: Direniş ekonomisi, İran’ı dünya ekonomisinin çalkanlarındaki sigorta eder

  • 07 Nisan 2017
  • 1.114 kez görüntülendi.
Ensari: Direniş ekonomisi, İran’ı dünya ekonomisinin çalkanlarındaki sigorta eder

İran cumhurbaşkanı yardımcısı ve İran istihdam ve idari işler kurumu başkanı Cemşid Ensari, direniş ekonomisi siyasetlerinin üretim ve istihdama dayalı yürürlüğünün, İran’ı, dünya ekonomisinin inişli çıkışlı durumunda sigorta edeceğini söyledi.

İRNA’nın haberine göre, Cemşid Ensari, dün İran’ın kuzey batısında yer alan Batı Azerbaycan eyaletinde Direniş Ekonomisi Karargahı Kurumu oturumunda yaptığı konuşmada, bu yıl yeni hicri şemsi yılın  İslam inkılabı rehberi tarafından ‘Direniş ekonomisi, üretim ve istihdam’ olarak adlandırılmasına temasla,  İslam inkılabı rehberi tarafından son iki yıldır Direniş Ekonomisi olarak adlandırılmasının İran’ın direniş ekonomisi siyasetleri çerçevesinde  kalkınmasına verilen önemin göstergesi olduğunu söyledi.

İran cumhurbaşkanı yardımcısı Ensari, İslam inkılabı rehberinin hükümetin, Direniş Ekonomisi çerçevesinde kısa, orta ve uzun vadeli programlar yapması gereğine temas ettiğinin altını çizerken, bunun aynı zamanda 20 yıllık kalkınma  programı ile örtüşmesi gerektiğini söyledi.

Bilindiği gibi İslam inkılabı rehberi 20 mart tarihinde, yeni hicri şemsi 1396 yılını,  ‘Direniş ekonomisi, üretim ve istihdam’ olarak  adlandırmıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.