Ensari: İran İslam Cumhuriyeti, bölgenin güvenliği ve istikrarının hamisi

  • 28 Ocak 2016
  • 779 kez görüntülendi.
Ensari: İran İslam Cumhuriyeti, bölgenin güvenliği ve istikrarının hamisi

İslami İran dışişleri bakanlığı sözcüsü Hüseyin Sadık Cabiri Ensari, İran İslam cumhuriyetinin bölgenin güvenliği ve istikrarının hamisi olduğunu söyledi.

Cabiri Ensari, dün İRİB ajansına ziyaretinden sonra yaptığı açıklamada, Suudi yönetimini, bölgede gerginlik ve buhranların kaynağı olarak nitelerken, Suudi rejiminin yıkıcı çalışmalarının herkesten çok Suudi Arabistan’a zararının olduğunu söyledi.

İran dışişleri bakanlığı sözcüsü, Suudi rejiminin küstahlıkları karşısında İran cumhurbaşkanının kesin ve kararlı bir tutum ortaya koyduğunu belirterek, İran cumhurbaşkanının İran’ın siyasetleriyle ilgili açıklamasında belirttiği gibi İran’ın bölge meselelerinde gerginlik değil teamülden yana olduğunu ve bölge sorunlarının bölgesel işbirliği yoluyla çözümlenmesinden yana olduğunu söyledi.

İslami İran dışişleri bakanlığı sözcüsü, Suudilerin gerginlik ve buhran çıkartmaya dayalı siyasetleri gündemde tuttuklarını ve çıkarlarını bunda gördüklerini halbuki Suudi rejiminin bu siyasetlerinin tamamen gerginlik ve buhranlara karşı olan İran’ın siyasetleriyle tezat içinde olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.